Hlavní obsah

Vlci zase cení tesáky. Pozor na Krmenčíka! varuje kouč AS Řím

Řím

Pomalu ale jistě upadali do krize. Po rozsáhlých letních změnách v kádru vstoupili fotbalisté AS Řím do nové sezóny kostrbatě. Dokonce se spekulovalo o odvolání trenéra Eusebia di Francesca, který tým na jaře dovedl do semifinále Ligy mistrů. Teď ale Vlci zase cení tesáky. V uplynulé týdnu smázli v italské lize Frosinone (4:0), o víkendu pak v derby Lazio (3:1).

Foto: Ettore Ferrari, ČTK/AP

Daniele De Rossi mává fanouškům na Olympijském stadiónu v Římě.

Článek

„Vzali jsme po neúspěšném období mužstvo na tři dny na soustředění, potřebovalo klid, zbavit se strachu. Řekl jsem hráčům, že když jsou dole, musejí kopat hodně hluboko, aby se dostali zpátky. Přesně to v derby s Laziem udělali," citoval Di Francesca klubový web.

V létě jeho tým opustily opory Alisson, Nainggolan a Strootman. „Jde o tři hráče základní sestavy, což je znát. Máme ve hře trošku zmatek, jinak si ale myslím, že tým je kvalitní. Musí si všechno sednout," vyprávěl na posledním reprezentačním srazu útočník AS Řím Patrik Schick.

Derby s Laziem proseděl na lavičce, není však vyloučeno, že proti Plzni nastoupí. Na hrot má však Di Francesco jasnou volbu: Edina Džeka. Byť na podzim dal zatím jediný gól. „Jsem s Edinem spokojený. Jsem přesvědčený, že se proti Viktorii střelecky chytí," podotkl Di Francesco, který před úterním duelem s Plzní varoval před útočníkem Michaelem Krmenčíkem.

„Čeká nás silný soupeř, který je na tom výborně fyzicky. Ve svém středu má útočníka Krmenčíka, který má velký potenciál. Je nebezpečný pro všechny obránce, útočí z každého prostoru," pověděl Di Francesco, kterému budou chybět kapitán De Rossiho a záložník Pastore, kteří kvůli zranění nedohráli utkání s Laziem.

Reklama

Související témata: