Hlavní obsah

Jankulovski má velké plány, láká ho finále Ligy mistrů

PRAHA

Marek Jankulovski pronikl s AC Milán do semifinále Ligy mistrů, a tak český fotbal může mít zástupce na každé straně ve finále. Stačí, aby Jankulovského zaměstnavatel překonal Manchester United a Chelsea s Petrem Čechem vyřadila Liverpool. Boj italského gigantu bude i o odolávání anglické přesile, neboť kolébka fotbalu má v semifinále tři zástupce.

Článek

Jankulovski potvrdil v odvetě čtvrtfinále na hřišti Bayernu Mnichov výbornou formu z předešlých zápasů. Skvěle se pak prezentoval celý AC Milán a dokázal tak rozmetat veškeré názory odborníků, kteří po remíze 2:2 v prvním utkání nedávali italskému klubu velké naděje na postup do semifinále.

„Můžete být papírový favorit, ale v téhle fázi Ligy mistrů jsou zápasy úplně o něčem jiném. Stačí malá chyba, malá nepozornost a jste venku,“ prohlásil Jankulovski ještě před výkopem utkání. Stejně jako v prvním zápase byl i v odvetě na levé straně milánského AC velmi platným hráčem, dokonce založil akci před druhým gólem.

Postup AC Milán mezi nejlepší čtyři týmy starého kontinentu tak nese jeho čitelný rukopis. A dál může snít svůj sen. „Vidina finále je obrovským lákadlem. Ale my chceme Ligu mistrů vyhrát,“ uvedl Jankulovski. Jeho chlebodárce se však musí vypořádat s Manchesterem United, který v úterní odvetě zesměšnil sedmi góly AS Řím. „My jsme nechtěli United ve čtvrtfinále. Tohle přání bylo vyslyšeno. Semifinále už je hodně nevyzpytatelné,“ pronesl Jankulovski.

Jemu ani spoluhráčům nechybí odvaha. „Manchester dal sedm gólů římskému AS, ale nejsme vylekaní. Budeme-li bojovat stejně odhodlaně jako s Bayernem, pak můžeme uspět,“ řekl Jankulovského spoluhráč Alessandro Nesta. „Budou nám chtít oplatit dva roky staré vyřazení ve čtvrtfinále. Ale já věřím, že dokážeme zopakovat tehdejší výsledky,“ prohodil Clarence Seedorf, který jako jediný vyhrál LM s třemi různými kluby (Ajax, Real, AC Milán).

AC Milán, který bude hrát semifinále Ligy mistrů počtvrté během posledních pěti ročníků, tehdy dvakrát porazil Manchester United 1:0, ale ve finále podlehl Liverpoolu v penaltovém rozstřelu, i když v zápase už vedl o tři branky.

Reklama