Hlavní obsah

Rooney v nastavení vystřelil Manchesteru výhru nad AC Milán

MANCHESTER/PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United vyhráli v prvním semifinále Ligy mistrů nad AC Milán 3:2. Gólem v nastavení o tom rozhodl anglický reprezentant Wayne Rooney, který se v druhém poločase postaral i o vyrovnání na 2:2. Domácí poslal do vedení Cristiano Ronaldo, dvěma góly otočil skóre Kaká. Ve druhém semifinále se ve středu střetnou Chelsea a Liverpool.

Foto: ČTK/AP

Wayne Rooney překonává brankáře AC Milán Didu v semifinále Ligy mistrů.

Článek

Italský klub má velice zkušený tým, jehož věkový průměr je přes třicet let a většina hráčů prošla mnoha boji v evropských pohárech. V brance nechyběl uzdravený Dida, naopak domácí postrádali vedle dlouhodobě zraněných obránců Nevilla, Vidiče a Silvestreho i stopera Ria Ferdinanda. AC Milán se v úterý vrátil na stadión, kde v roce 2003 slavil v Lize mistrů triumf.

Domácí zahájili náporem, který jim přinesl ovoce už po pěti minutách. Roh Giggse našel hlavu Cristiana Ronalda a ten překonal Didu v brance AC Milán. Brazilský gólman tečoval míč, ale ten doplachtil až do branky. Nápor Manchesteru potvrdil ve 14. minutě bombou z dálky Michael Carrick. Tentokrát stihl Dida zasáhnout.

Ve 22. minutě bylo ale překvapivě vyrovnáno. Brazilec Kaká si počkal na nejvhodnější okamžik a střelou do protipohybu Van der Sara vyrovnal. Heinzeho skluz přišel pozdě. V 35. minutě Cristiano Ronaldo znovu předvedl, proč z něj měl Milán strach. Na hranici pokutového území zastříhal nohama a střela z jeho levačky nadělala Didovi velké potíže.

Ale o dvě minuty později opět zkolabovala domácí obrana, Kaká ze souboje s Heinzem a Evrou vyšel vítězně a bez problémů obstřelil i bezmocného gólmana domácích. Další střelu Kaká, jenž v probíhajícím ročníku Ligy mistrů vstřelil už devátý gól, s potížemi vyrazil Van der Sar na roh.

Carrick zahodil vyrovnání

Do druhého poločasu vystřídal Carlo Ancelotti veterána Paola Maldiniho, domácí mohli ve 47. minutě vyrovnat. Znovu po rohovém kopu Giggse v dobré pozici zklamal Carrick. Milán ale nadále hrozil, dvě příležitosti nevyužil v pohodě hrající Kaká. Necelé tři tisícovky italských fanoušků oslavovaly své miláčky.

Ale jen několik okamžiků, po necelé hodině hry totiž šance Manchesteru vzrostly. Po krátkém obléhání hostující branky Scholes dloubáčkem našel Waynea Rooneyho, ten si zpracoval míč na prsou a propálil Didu. Probrali se i domácí příznivci a v „Divadle snů“ bylo vyrovnáno. Domácí mohli dokonce vést, střelu Fletchera v 64. minutě parádně zlikvidoval Dida. Brazilský gólman se dal po zranění ramena do pořádku právě včas pro semifinálový duel.

Ofenzivní představení pokračovalo, navrch měli domácí. Ale Milán byl připravený na rychlé brejky, v jednom z nich zastavil domácí Heinze v posledním okamžiku Kaká. Snaha Manchesteru o vstřelení vedoucího gólu byla odměněna v nastavení. O výhře domácích rozhodl svým druhým gólem v zápase Wayne Rooney, který překvapil Didu střelou na první tyč po přihrávce Giggse.

Manchester se s AC Milán v evropských pohárech utkal třikrát a ani jednou nedokázal přes italský celek postoupit. Další šanci má v aktuálním ročníku, v úvodním domácím duelu zvítězil 3:2. Odveta se hraje příští středu v Miláně.

Manchester United - AC Milán 3:2 (1:2)
Branky: 59. a 90. Rooney, 5. C. Ronaldo - 22. a 37. Kaká. Rozhodčí: Vassaras (Řec.). ŽK: Evra, Giggs - Kaká, Bonera. Diváci: 73820.
Manchester: Van der Sar - O'Shea, Brown, Heinze, Evra - Ronaldo, Fletcher, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney. Trenér: Ferguson.
Milán: Dida - Oddo, Nesta, Maldini (46. Bonera), Jankulovski - Gattuso (53. Brocchi), Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaká - Gilardino (84. Gourcuff). Trenér: Ancelotti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články