Hlavní obsah

Po prvním semifinále věří v postup Chelsea i Liverpool

LONDÝN/PRAHA

V úvodním semifinálovém utkání Ligy mistrů porazila Chelsea 1:0 Liverpool a do úterní odvety tak půjde s jednogólovým náskokem. Po středečním zápase se oba trenéři shodli, že nic není rozhodnutého. Domácí José Mourinho cítí po výhře šanci na postup, finále v Aténách ještě pochopitelně nevzdal ani Liverpool. „Máme dobrý tým, který umí vstřelit góly. Víme, že můžeme Chelsea porazit,“ řekl trenér Reds Rafael Benítez.

Foto: ČTK/AP

Brankář Liverpoolu Pepe Reina (nahoře) zasahuje při šanci domácí Chelsea.

Článek

Benítez nebyl spokojený hlavně s výkonem svých svěřenců v prvním poločase. „První půle nebyla pro nás dobrá. Soupeř měl šance ale ne protože hrál dobře, nýbrž protože my jsme se zbytečně zbavovali míče,“ řekl liverpoolský trenér klubovým stránkám. „Věděli jsme, že budou hrát na brejky a přesto jsme jim to svými špatnými rozhodnutími umožnili,“ dodal Španěl.

Odveta na Anfield Road bude o něčem jiném. „Těšíme se na domácí zápas před vlastními fanoušky. Jsme sebevědomí, Chelsea můžeme porazit. Ale musíme být opatrní,“ věří v postup kouč vítěze Ligy mistrů z roku 2005.

Mourinho opět chválil Čecha

„Jsem šťastný, 1:0 je pro nás pozitivní výsledek,“ citují klubové stránky trenéra Chelsea Josého Mourinha. „První poločas jsme zvládli výborně a byli jsme zklamaní, že bylo skóre jen 1:0,“ dodal Portugalec.

Ve druhé půli se hosté dostali více do hry, obrovskou šanci jejich kapitána Stevena Gerrarda zlikvidoval Petr Čech. „Liverpool po přestávce zareagoval, ale vytvořil si jedinou šanci. Tu fantasticky zlikvidoval Petr Čech,“ chválil českou reprezentační jedničku Mourinho. „Hrálo se více na naší polovině, tak jsme už nebyli tolik nebezpeční a čekali jsme na brejkové situace,“ popsal druhý poločas trenér vítězů.

I Mourinho uznává sílu Liverpoolu na vlastním hřišti. „Doma jsou velice silní. Mají nad námi historickou převahu v počtu úspěchů v Lize mistrů, ale my cítíme šanci. Hráči mají sen a jedeme do Liverpoolu vybojovat finále,“ uzavřel bojovně José Mourinho.

Reklama

Související témata: