Hlavní obsah

Atraktivní los! Do Prahy přijede londýnský Arsenal

Nyon/Praha
Aktualizováno

Fotbalistky pražské Slavie už znají soupeřky pro osmifinálové střetnutí v rámci Ligy mistryň. Los jim přiřkl velmi atraktivního soupeře v podobě londýnského Arsenalu, s nímž už mají zkušenosti jejich mužští kolegové, kteří se s anglickým celkem utkali v rámci Ligy mistrů před dvanácti lety. První osmifinálové zápasy jsou naplánovány na polovinu října.

Foto: Sport.cz

Gólová radost fotbalistek pražské Slavie (ilustrační foto).

Článek

Slavia jako tým se šestým nejvyšším koeficientem ze všech šestnácti účastnic osmifinále Ligy mistryň byla v koši se silnějšími, nasazenými týmy. Už před losem tak bylo jasné, že se vyhne gigantům v podobě Lyonu, Wolfsburgu, Barcelony, Bayernu a Paris Saint-Germain. Narazit nemohla ani na Manchester City a Brøndby, celky, které jsou, co se koeficientu týká, těsně za Pražankami, a vešly se tak do osmičky nejsilnějších klubů pro pondělní los.

I tak ale měla šanci na atraktivního soupeře. Mezi nenasazenými se totiž objevily celky jako třeba Atlético Madrid nebo Arsenal. Nakonec byl Pražankám přiřknut právě londýnský klub. Osmifinále se hraje klasicky na dva zápasy. První duely se odehrají 16. a 17. října, odvety jsou naplánovány o dva týdny později.

O obhajobu loňského vítězství v Lize mistryň usiluje francouzský Lyon, finále je naplánováno na 24. května příštího roku ve Vídni.

Do letošního ročníku zasáhly kromě slávistek také fotbalistky Sparty, ty však vypadly hned v úvodním kole s islandským Breidablikem, který je týmem s nejnižším koeficientem mezi šestnácti nejlepšími celky.

Los osmifinále Ligy mistryň
Glasgow City (Skotsko) - Brøndby (Dánsko)
Barcelona (Španělsko) - FC Minsk (Bělorusko)
BIIK-Kazygurt (Kazachstán) - Bayern Mnichov (Německo)
Olympique Lyon (Francie) - Fortuna Hjørring (Dánsko)
Paris Saint-Germain (Francie) - Breidablik (Island)
Wolfsburg (Německo) - FC Twente (Nizozemsko)
Slavia Praha (ČR) - Arsenal (Anglie)
Manchester City (Anglie) - Atlético Madrid (Španělsko)
Pozn.: Slavia byla z nasazených týmů vylosována jako předposlední a původně k ní bylo přiřazeno Atlético. V obou losovacích koších ale poté zůstaly už jen dva anglické týmy, a protože žádný z klubů nesměl narazit na celek ze své vlastní asociace, dvojice Slavia - Atlético musela být rozdělena, ke Slavii byl dolosován nenasazený tým - Arsenal a k Atlétiku tým nasazený - Manchester City.

Reklama