Hlavní obsah

Fotbalisté Golubovci i v deseti nakročili k postupu v LM

PRAHA

V úterních úvodních utkáních 1. předkola Ligy mistrů se do role favoritů na postup pasovaly tři týmy. Černohorský celek Zeta Golubovci i v deseti vybojoval výhru 3:1 nad Kaunasem, kyperský Apoel Nikósie porazil 2:0 běloruský Borisov a finské Tampere v závěru otočilo ve svůj prospěch zápas se sanmarinskou Muratou a vyhrálo na jejím hřišti 2:1. V ostatních čtyřech zápasech si žádný z týmů větší náskok nevybojoval.

Článek

Hráči Golubovce se hned při své premiéře v předkole Ligy mistrů pořádně vytáhli. Přestože hráli již od 27. minuty bez vyloučeného Valkanova, dokázali jasně přehrát favorizovaný FBK Kaunas. Litevci, kteří pravidelně postupují do dalších předkol, tak budou mít za týden v odvetě těžkou úlohu.

Nakročeno do 2. předkola mají také fotbalisté Apoelu Nikósie. O jejich branky se postarali kyperský reprezentant Michael a zkušený řecký kanonýr Machlas. Dvě branky útočníka Niemiho pak přiblížily k postupu Tampere. Domácí Murata, za kterou hraje i brazilský veterán Aldair, teď musí v odvetě na severu Evropy vstřelit minimálně dva góly.

Liga mistrů - 1. předkolo
Olimpi Rustavi (Gruz.) - Astana (Kaz.) 0:0, FC New Saints (Wales) - Ventspils (Lot.) 3:2 (1:0), Zeta Golubovci (Č. Hora) - FBK Kaunas (Lit.) 3:1 (2:0), Linfield Belfast (Sev. Ir.) - IF Elfsborg (Švéd.) 0:0, Apoel Nikósie - Borisov (Běl.) 2:0 (1:0), Chazar Lenkoran (Ázerb.) - Dinamo Záhřeb 1:1 (0:0), Murata (San Mar.) - Tampere United (Fin.) 1:2 (1:0).

Reklama