Hlavní obsah

Mateje Krajčíka táta prosil, aby přes Žilinu postoupili

Jan Krůta

Velice zajímavý zápas čeká ve středu večer slovenského obránce v barvách Slavie Praha Mateje Krajčíka. Slavia totiž musí přejít přes vítěze slovenské ligy Žilinu. Krajčík je však hráčem sešívaných, a tak se o vítězství pro svůj klub popere. Na Žilinu má totiž spadeno už od dorostu. Nenávisti ze strany diváků se nebojí, i když připouští, že emoce na trávníku asi budou.

Článek

Jste slovenský reprezentant, teď vás se Slavií čeká zápas v Žilině. Bude to pikantní?

V první řadě jde o Ligu mistrů. Jsem hráčem Slavie a chci s ní postoupit. Ozval se mi jeden spolužák ze střední školy, kterého jsem jedenáct let neviděl. Líčil, že půjde na zápas, aby mě viděl naživo, a hned dodal, že postoupí Žilina. Tak jsem mu odpověděl, ať s tím moc nepočítá.

Přijede se na vás někdo z rodiny?

Sehnal jsem deset lístků, přijedou všichni. Doma v Senici jsem byl o víkendu a už jsme trochu ten zápas rozebírali. Když jsem ještě v dorostu hrával za Považskou Bystrici, většinou jsme proti Žilině tahali za kratší konec. Doufám, že jim to teď vrátím i s úroky...

Budou příbuzní fandit vám?

Táta rozhodně dilema nemá. Prosil mě, ať vyhrajeme a přes Žilinu postoupíme. Jinak by si ho kamarádi pak určitě strašně dobírali a nevydržel by s nimi. I všichni další mi drží palce.

Nebojíte se nevraživosti domácích fanoušků vůči vám, že jste na české straně?

Snad ne, přece nejsem žádný zrádce. Možná že na hřišti nějaké emoce budou, ale to k fotbalu patří. V rukavičkách se to odehrát nedá. Jde jen o to, aby se člověk nenechal vyprovokovat.

V čem je největší síla Žiliny?

Je to podobný mančaft jako my. Jsou laděni hodně útočně, na hrotu mají vysoké hráče. Co jsem viděl, tak hrají poměrně atraktivní fotbal.

Slavia o Ligu mistrů bojuje už poněkolikáté, věříte, že překonáte prokletí?

Prvořadé je nyní postoupit do třetího předkola. Všichni víme, jací tam budou soupeři. Je to strašně těžké, pak záleží na losu i štěstí.

Mužstvo prošlo během letní pauzy velkou obměnou. Nemůže to být v úvodu problém?

Věřím, že si to sedne co nejdřív. Slavia byla v minulých sezónách známá tím, že často hrálo jedenáct stejných lidí, a když se někdo zranil, byly problémy. Teď se kádr zkvalitnil a rozšířil. Přišli zkušení kluci, kteří hráli v zahraničí, tým se zocelil.

Jak moc vám bude chybět krajan Švento, který si na testech v Anglii přetrhl křížový vaz?

Takový hráč jako on v lize není. Strašně mě mrzí, co se Dušanovi stalo. Je to pro něj sportovní tragédie. Přál jsem mu ten přestup do Anglie, snad bude alespoň co nejdřív zpátky na hřišti.

Reklama