Hlavní obsah

Trio českých fotbalistů v Salcburku je blízko postupu

PRAHA

Tři branky Reného Aufhausera zajistily fotbalistům Salcburku v 2. předkole Ligy mistrů jasnou výhru 3:0 na hřišti lotyšského Ventspilsu. Radost z vítězství si tak užilo také trio českých fotbalistů.

Článek

Karel Piták, který odehrál celé utkání, byl podle agentury APA jedním z nejlepších hráčů na hřišti. Vratislav Lokvenc a Patrik Ježek nastoupili do závěru zápasu. Salcburk by si již měl v domácí odvetě, která se hraje příští týden, postup do 3. předkola pohlídat.

Do 2. předkola Ligy mistrů také vstoupil povedeným výkonem norský Rosenborg Trondheim, když na hřišti kazašské Astany vyhrál 3:1. Dvěma brankami se o to postaral záložník Yssouf Koné z Burkiny Faso. Rosenborg by si tak v domácí odvetě, která se hraje příští týden, již neměl nechat postup uniknout.

Fotbalisté Besiktase Istanbul sice splnili roli favoritů, když doma porazili Šerif Tiraspol 1:0, ovšem před odvetou na horké moldavské půdě příliš nepřesvědčili. O jedinou branku zápasu se postaral v 73. minutě turecký reprezentant Toraman.

Do 3. předkola Ligy mistrů mají blíže také dva celky z Balkánského poloostrova Crvena Zvezda Bělehrad a Dinamo Záhřeb. Především chorvatské Dinamo se přiblížilo postupu, když na hřišti slovinského klubu Domžale vyhrálo 2:1 po brankách svých největších hvězd Tomislava Šokoty a Luky Modriče. Mrzet je však může snížení domácích tři minuty před koncem.

Srbský mistr Crvena Zvezda doma porazil estonskou Levadii Tallinn 1:0 díky zásahu defenzivního záložníka Ognjena Koromana z 35. minuty zápasu.

Liga mistrů 2. předkolo: 1. zápas
Astana (Kaz.) - Rosenborg Trondheim 1:3 (1:1)
Branky: 27. Kučma - 4. a 62. Koné, 58. Iversen z pen.
Ventspils (Lot.) - Salcburk 0:3 (0:2)
Branky: 20., 27. a 83. z pen. Aufhauser.
Besiktas Istanbul - Šerif Tiraspol (Mold.) 1:0 (0:0)
Branka: 73. Toraman.
Crvena Zvezda Bělehrad - Levadia Tallinn 1:0 (1:0)
Branka: 35. Koroman.
NK Domžale (Slovin.) - Dinamo Záhřeb 1:2 (0:1)
Branky: 87. Zezelj - 7. Šokota, 51. Modrič z pen.
Hafnarfjördur (Isl.) - BATE Borisov (Běl.) 1:3 (1:1)
Branka: 3. Vilhjalmsson - 32. Lichtarovič, 49. Radzionov, 61. Blizňuk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články