Hlavní obsah

Televize nebude vysílat ani odvetu Slavie se Žilinou

PRAHA

Fotbaloví fanoušci budou moci sledovat odvetný zápas Slavie ve druhém předkole Ligy mistrů pouze v hledišti strahovského stadiónu. Vedení pražského klubu v pátek oznámilo, že po zvážení nabídek České televize i zahraničních stanic se rozhodlo, že se přímý přenos z utkání vysílat nebude. Žádná z televizí nepřenášela ani první zápas, který skončil bezbrankovou remízou.

Článek

"Myslíme si, že ocenění televizních práv z tohoto souboje není adekvátní jménu Slavie. Peníze, které bychom utržili, jsou z našeho pohledu nedostatečné," řekl ředitel Slavie Petr Doležal. "Navíc jsme názoru, že by tento zápas měl být případně vysílán minimálně na ČT2 a nikoliv jen na ČT4. Nabyl jsem dojmu, že šéfovi sportu ČT panu Černému to vůbec nevadí," uvedl Doležal.

Vedoucí sportovní redakce ČT Otakar Černý vidí situaci jinak. "Pan Doležal mi volal a řekl, že pro mě smutnou zprávu. Já mu řekl, že je to spíše smutná zpráva pro diváky, hlavně pro příznivce Slavie. Česká televize se bez toho přenosu obejde, ale divák ne," řekl Černý s tím, že už nemá zájem pokračovat se šéfem Slavie v komunikaci.

Představitelé českého vicemistra počítají s tím, že bez televizního přenosu dorazí na středeční utkání větší návštěva. "Když nám televize nic nepřinese, tak budu raději, aby divák přišel do hlediště fandit. Bohužel příznivci Slavie nepochopili naši filozofii. V letní přestávce přišlo do Slavie deset hráčů a musíme je nějak zaplatit, ti fotbalisté něco stojí a příznivci by to měli pochopit," prohlásil Doležal.

Krok Slavie se však nelíbí ani firmě Fortuna, která se stala právě pro pohárové zápasy hlavním partnerem klubu. "Velmi nás to mrzí, ale ani z pozice hlavního partnera nejsme schopni ovlivnit, aby se přenos uskutečnil. Je to jeden z prvních velkých zápasů sezóny a fanoušci o něj budou ochuzeni," řekl mluvčí sázkové kanceláře Tomáš Grombíř.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.