Hlavní obsah

Horváth: Zkusíme z duelu s Arsenalem udělat drama

Přetěžký soupeř čeká ve třetím předkole Ligy mistrů na fotbalisty Sparty. Londýnský Arsenal bude v duelu s českým mistrem jednoznačným favoritem, sparťané se ale dopředu nevzdávají. „Situace je taková, že nemáme co ztratit,“ říká v rozhovoru pro Právo letenský záložník Pavel Horváth.

Foto: SPORT.CZ/Petr Vlček

Pavel Horváth

Článek

Jak vám bylo po těle, když jste se dozvěděl, že o Ligu mistrů budete hrát s Arsenalem?

Dostali jsme asi nejtěžšího soupeře, jaký tam byl. Každý ví, co je Arsenal za mančaft. Při losu potřebujete mít i štěstí, a to se od nás trošku odvrátilo. Slavia měla větší kliku. Pokud postoupí přes Žilinu, Ajax je hratelnější soupeř.

Vidíte Arsenal jako velkého favorita?

Papírově určitě, ale vždycky se rozhoduje na hřišti. Situace je taková, že nemáme co ztratit. Do obou zápasů můžeme jít s absolutně čistou hlavou a bez nervů. S tím, že se něco může povést. O postup se porveme, nikdo z nás se necítí předem vyřazený a zkusíme z toho udělat drama.

Může soupeře oslabit odchod kanonýra Henryho?

To bych netvrdil. Henry byl výjimečný, ale v minulé sezóně toho kvůli zraněním taky tolik nenahrál. Pořád je to skvělý mančaft, mají tam reprezentanty z celého světa.

Kdo je pro vás největší hvězdou londýnského klubu?

Asi Fabregas, to je pro mě výjimečný hráč. Už ve dvaceti letech je to pan fotbalista. Navíc tam hraje Rosický a to bude pro české fanoušky velký tahák.

Reklama

Související témata: