Hlavní obsah

Podle britského tisku se Arsenal při postupu ani nezpotil

LONDÝN

Jako splněnou povinnost, které navíc neležely v cestě téměř žádné překážky, označil britský tisk postup Arsenalu přes Spartu do fotbalové Ligy mistrů. Ostrovní deníky si ve čtvrtek také všímají, že naděje Pražanů na postupový zázrak utnul gól jejich bývalého hráče Tomáše Rosického a nezapomínají ani na tvrdý střet Tomáše Řepky a Franceska Fabrégase z prvního zápasu, který český bek odnesl zraněním.

Článek

"Hráči Arsenalu se při postupu do Ligy mistrů ani nezpotili," napsal list Daily Mail. "Rosický ukázal, jak moc respektuje svůj bývalý klub, a gól ani neoslavil," přidal The Guardian.

Noviny připomněly nevraživost mezi Fabrégasem a Řepkou, kterou odstartoval český bek před prvním utkáním, kdy prohlásil, že Arsenal dostane na Letné nakopáno. Místo toho ho tvrdým zákrokem Fabregas zranil a sparťanský kapitán zápas nedohrál. "Možnou odvetu však Arsenal zažehnal skvělým výkonem, kdy se Řepka k Fabrégasovi poprvé dostal až na konci zápasu a to si s ním chtěl vyměnit dres," napsal Independent.

Listy také ocenily Fabrégasovo gesto, který na počest zesnulého někdejšího spoluhráče ze španělské jednadvacítky Antonia Puerty nastoupil k zápasu s černou páskou na rukávu. Dvaadvacetiletý záložník zemřel poté, co mu při ligovém utkání Sevilly selhalo srdce. "Zápas byl pro něj, můj gól byl pro něj, prostě všechno bylo pro něj. Je to tragédie," citoval Fabrégase deník Guardian.

Reklama

Související témata: