Hlavní obsah

Jarolím: Chceme dokázat, že jsme v Lize mistrů právem

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha odstartují ve středu nejprestižnější fotbalovou soutěž Evropy. Jejich prvním soupeřem v Lize mistrů bude rumunský mistr Steaua Bukurešť, ve skupině vedle Sevilly a Arsenalu pravděpodobně nejschůdnější soupeř. „Věřím, že se nám s podporou fanoušků podaří vyhrát,“ řekl na úterní tiskové konferenci trenér Karel Jarolím.

Článek

„Na zítřejší utkání se těšíme, protože se nám po tak dlouhé době konečně podařilo dostat se do Ligy mistrů. Ve skupině budeme chtít dokázat, že jsme se do ní dostali právem,“ zahájil trenér sešívaných tiskovou konferenci týkající se středečního duelu.

„Víme, že nás čeká velmi těžký protivník, i když v poslední době příliš úspěchů neměl,“ poukázal na nepřesvědčivé výkony v rumunské lize, v níž se týmu trenéra Hagiho nepodařilo zvítězit čtyřikrát v řadě a okupuje tak až sedmou příčku.

„V předchozích letech se ale Steaua dokázala probojovat v Poháru UEFA velice daleko,“ upozorňuje kouč. Před třemi lety si rumunský gigant zahrál osmifinále a před dvěma lety dokonce semifinále. „Soupeř je dobře organizovaný, už nějakou dobu hraje pohromadě,“ dodal.

Největší přednosti soupeře má zmapované. „Mají nebezpečné hráče dopředu,“ prohlásil po osobním shlédnutí derby mezi Steauou a Rapidem Bukurešť, které skončilo remízou. „Velice se mi líbil výkon útočníka Dica,“ podotkl s tím, že další informace si nechá pro sebe. Nezkušenosti s Ligou mistrů se ale Karel Jarolím nebojí. „Obavy? Slavia má také zkušeností dost, přestože se zde střídají hráči, hrajeme už dlouhou dobu v evropských pohárech,“ upozornil.

Nálada v týmu Slavie je výborná

Atmosféra v týmu je bojovná, hráči se těší na první zápas v Lize mistrů. „Udělali jsme důležitý krok tím, že jsme postoupili do skupiny a teď půjdeme od zápasu k zápasu, abychom udělali nejlepší možný výsledek. Chceme vybojovat minimálně třetí místo ve skupině,“ řekl obránce Erich Brabec.

Hráči jsou si vědomi toho, že soupeř má zvučnější jméno. „Ale na hřišti se nehraje jménem, ale výkonem a formou. Zítra uvidíme, kdo bude mít právě formu lepší, od toho se bude vyvíjet výsledek,“ těší se Martin Vaniak. „Já osobně si budu muset dávat největší pozor při standardních situacích,“ dodal.

Ke zdravotnímu stavu svých hráčů se trenér Slavie nechtěl téměř vůbec vyjadřovat. „Švec hrát nebude. Ostatní hráči jsou s otazníkem,“ odmítl spekulace o předpokládané sestavě pražského klubu. Otazník jmenovitě visí nad Šmicrem, Krajčíkem, Jandou, a Tavaresem. „Očekávám, že Steaua nepřijela jenom bránit, přijela do Prahy s tím, že bude chtít bojovat, ale my hrajeme doma a věřím, že s podporou fanoušků se nám podaří vyhrát a dobře tak vstoupit do skupiny,“ prohlásil optimisticky Jarolím.

Reklama

Související témata: