Hlavní obsah

Kaká a Ancelotti zkritizovali brankáře Didu

MILÁN

Hvězda AC Milán Kaká a trenér italského celku Carlo Ancelotti zkritizovali brankáře Didu za jeho teatrální pád ve středečním utkání Ligy mistrů s Celtikem Glasgow. Brazilský fotbalista se v závěru zápasu po lehkém dotyku fanouška, který vtrhnul na hřiště, skácel na zem a nechal se vystřídat.

Foto: REUTERS/Michaela Rehle

Brankář italského AC Milán Dida.

Článek

"To, co udělal, bylo špatné. Nicméně to pro něj byla těžká chvíle. Dostal gól a pak přišla ta věc s fanouškem. Ale navzdory tomu, jak se Dida zachoval, stojí celý tým za ním. Je to skvělý brankář a v minulosti nás častokrát podržel," prohlásil Kaká.

"V posledních letech ukázal, že má velký smysl pro čest a fair play. Tohle ale byla chyba a nechápu, proč to udělal," řekl Ancelotti agentuře Reuters. "Za to, že musel být střídán, pak může doktor, protože nechtěl riskovat, že by byl Dida skutečně zraněn," dodal.

Incidentem z utkání v Glasgow se už začala zabývat UEFA. Skotskému celku hrozí za selhání bezpečnostní služby pokuta, nebo i uzavření stadionu a potrestán může být také Dida za simulování zranění.

Po brankářově potrestání volají italští fanoušci. V anketě listu Gazzetta dello Sport se z 60.000 hlasujících vyjádřilo pro Didův trest 83 procent.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG