Hlavní obsah

Šenkeřík vystřelil Slavii postup do Poháru UEFA

BUKUREŠŤ

Fotbalisté Slavie si zahrají v jarní části Poháru UEFA! Rozhodla o tom úterní remíza 1:1 na hřišti Steauy Bukurešť. Zlatý gól vstřelil Zdeněk Šenkeřík, domácí vedli po gólu Valentina Badey. Slavia se po většinu utkání jen bránila a v ofenzívě mimo gólu nic nepředvedla. Přesto skončí v základní skupině H Ligy mistrů na třetím místě, Steaua bude čtvrtá.

Článek

Překvapení přichystal pro soupeře trenér Slavie Karel Jarolím. Na hrot základní sestavy poslal k Šenkeříkovi Gaúcha, který dosud v Lize mistrů neodehrál ani minutu. Slávisty přivedl na plochu s kapitánskou páskou Erich Brabec, ale hostující defenzíva neměla dobrý den.

Už v 8. minutě hrubě chyboval při rozehrávce Švec, k odraženému míči se dostal špílmachr Dica a skóroval. Radost mu sebral zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Steaua byla aktivnější a Slavia se k míči dostávala jen sporadicky. Ve 21. minutě už domácí vedli. Zmatek v defenzívě pražského týmu využil Valentin Badea, který se prosadil mezi dvojicí obránců Slavie.

Slávisté se k první střele dostali až po dvaceti minutách, Volešákův pokus z přímého kopu bez potíží chytil do rukavic Kolumbijec Zapata. Domácí hrozili mnohem více. Bomba Petreho skončila těsně vedle Vaniakovy branky a ve 29. minutě Dica vysunul na pravém křídle rozběhlého Croitorua, ten dal míč pod sebe a Neaga střílel znovu centimetry vedle slávistické branky.

Domácí fanoušci hlasitě skandovali jméno kouče Lacatuse. Hosté v obraně místy hořeli, stopeři jen přihlíželi pasu za svá záda a Vaniak musel vytáhnout jeden ze svých zázračných zákroků. Střelec prvního gólu Badea se jen chytil za hlavu.

Ani po přestávce hosté v ofenzívě nepřidali a většinou se jen snažili od domácích získat míč. Na hrotu byl Gaúcho odříznutý, podpora ze zálohy nepřicházela.

Steaua ale také polevila a do ofenzívy se už tolik nehrnula. Jedinou příležitost zmařil Badeovi včasným vyběhnutím Vaniak. A za svoji pasivitu byla Steaua potrestána. Tavares poslal nadýchaný centr do šestnáctky Steauy, Zdeněk Šenkeřík si naskočil a hlavou nechytatelně skóroval. Šestadvacetiletý útočník se trefil i v prvním vzájemném zápase a v úterý zajistil Slavii jistotu třetí příčky ve skupině.

Steaua Bukurešť - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branka: 12. Badea - 78. Šenkeřík. Rozhodčí: Hamer - Crelo, Holtgen (všichni Luc.). ŽK: Croitoru - Hubáček, Krajčík, Šourek. Diváci: 8287.
Steaua: Zapata - Emeghara, Goian, Rada, Nesu - Croitoru (76. Surdu), Petre, Lovin (65. Bicfalvi), Neaga - Badea (89. Cristocea), Dica. Trenér: Lacatus.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček - Švec (29. Belaid), Tavares, Volešák (60. Šourek), Pudil - Gaúcho (76. Necid), Šenkeřík. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: