Hlavní obsah

Celtik prohrál, přesto se jeho manažer radoval z postupu

GLASGOW

Manažer Celtiku Glasgow Gordon Strachan měl v úterý večer důvod k radosti. Jeho tým navzdory pohře s milánským AC postoupil do další části Ligy mistrů. Výrazně mu k tomu ale pomohla výhra Benfiky Lisabon na hřišti Šachťaru Doněck. "Postup je pro klub úžasný," neskrýval po zápase nadšení z úspěchu.

Článek

„Máme za sebou druhý rok s novou partou hráčů, navíc jsme měli několik zranění,“ připomněl Strachan pro BBC po prohře 0:1 na San Siru a pokračoval: „Musíme být spokojení s tím, že jsme postoupili ze skupiny. Myslím, že byla nejtěžší ze všech.".

Strachan dodal, že pokud se chtějí dostat mezi osmičku nejlepších, bude muset jeho tým předvádět lepší výkony jak v domácích, tak především ve venkovních zápasech.

„Žádná čistá konta. Jestli se chceme zlepšit v Evropě a v domácí lize, musíme na tom zapracovat. Jsou tu jedno nebo dvě negativa, kterým se musíme věnovat,“ řekl.

Celtik za posledních patnáct utkání Ligy mistrů získal pouhý jeden bod ve střetnutích na hřištích soupeřů. Na druhou stranu v domácím prostředí je letos stoprocentní.

„Myslel jsem, že je konec,“ líčil moment ze sedmdesáté minuty, kdy Inzaghi vstřelil vedoucí gól italského velkoklubu. „Nebyla to jednoduchá situace pro hráče ani pro mě. Byl jsem v pohodě, dokud Milán neskóroval. Potom jsem se začal strachovat o náš postup. Nakonec jsem viděl několik zdvižených palců a věděl jsem, že jdeme dál,“ uzavřel Strachan.

Reklama