Hlavní obsah

Barcelona otočila v Glasgowě, Jankulovski byl u bezbrankové remízy

PRAHA

Pět branek bylo k vidění ve středečním zápase osmifinále Ligy mistrů mezi domácím Celtikem a katalánskou Barcelonou. Domácí fotbalisté dokonce po poločase vedli 2:1, ovšem po půli přišel dokonalý obrat hostů. Stejný počet gólů byl k vidění i v Istanbulu, kde domácí Fenerbahce porazilo Sevillu 3:2. Remízu 1:1 v Lyonu zachránil pro Manchester United v 87. minutě Tevez. V zápase mezi Arsenalem a AC Milán, za který na začátku druhé půle nastoupil Jankulovski, se diváci gólu nedočkali.

Článek

V Glasgowě padla branka již po první čtvrthodině. V 16. minutě se k míči po rohovém kopu dostal k Vennegoorovi a ten se hlavou před padajícím Víctorem Valdésem nemýlil. Domácí se ovšem z vedení neradovali dlouho, Messi dvě minuty nato vyrovnal, když se prosadil po akci s Decem. Byli to ovšem domácí, kteří šli do kabin spokojenější, neboť ve 38. minutě rozvlnil siť Barcelony ve svém debutu v Lize mistrů Robson.

Po změně stran přišel famózní obrat, nejprve Henry už v 52. minutě vyrovnal na 2:2, na jeho branku navázal v 79. minutě opět Messi, i když si domácí Boruc na míč sáhl, v cestě do branky už mu nezabránil.

I v Istanbulu šli nejprve do vedení domácí fotbalisté. Kežman v dresu Fenerbahce vstřelil gól do sítě Sevilly v 17. minutě. Jenže o šest minut později potkalo domácí velké neštěstí. Vlastní branka Edua hodně rozesmutněla horkokrevné domácí fanoušky. Ve druhém poločase se scénář opakoval, domácí do vedení dostal Lugano, v 66. minutě ale vstřelil vyrovnávací branku Escudé. Rozhodnutí přišlo z kopačky Semiha Sentürka, který v 87. minutě strhl definitivně vítězství na stranu domácích. Ti si vezou do odvety výhru 3:2.

Manchester zachránil Tevez

V utkání vedoucího týmu Premier league Arsenalu Londýn s italským mistrem AC Milán v prvním poločase branka nepadla. Ani jeden tým si nedokázal vypracovat pořádnou gólovou příležitost. Ve druhé části se v 53. minutě Adebayor za domácí sice prosadil, ale jeho branka nebyla vinou ofsajdového postavení uznána. Vzápětí mohl domácí rozveselit Eduardo, jeho pokus letěl ale lehce nad branku Kalace.

Ve francouzském Lyonu si museli fanoušci na první branku utkání počkat až do druhého poločasu. Do sítě Manchesteru United se trefil v 54. minutě Benzema.  O konečném skóre 1:1 rozhodl v 87. minutě svým gólem Tevez.

Výsledky LM- osmifinále, 1. zápasy:
Fenerbahce Istanbul - FC Sevilla 3:2 (1:1)
Branky: 17. Kežman, 57. Lugano, 87. Semih Sentürk - 23. vlastní Edu, 66. Escudé. Rozhodčí: Meyer (Něm.). Diváci: 49 000.
Arsenal - AC Milán 0:0
Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). Diváci: 60 082.
Celtic Glasgow - FC Barcelona 2:3 (2:1)
Branky: 16. Vennegoor of Hesselink, 38. Robson - 18. a 79. Messi, 52. Henry. Rozhodčí: Fröjdfeldt (Švéd.). Diváci: 49 000.
Olympique Lyon - Manchester United 1:1 (0:0)
Branky: 54. Benzema - 87. Tévez. Rozhodčí: Medina Cantalejo (Šp.). Diváci: 39 230.

Reklama