Hlavní obsah

Čech po dalším zranění přijde i o odvetu s Fenerbahce

PRAHA/LONDÝN

Návrat fotbalového brankáře Petra Čecha mezi tyče se znovu odkládá. Český gólman ve službách anglické Chelsea utrpěl při nedělním tréninku poranění v obličeji, které si vyžádalo chirurgický zákrok, a pětadvacetiletý reprezentant tak nepomůže svému klubu v úterní odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Fenerbahce Istanbul.

Článek

Čech je mimo hru už měsíc, před odvetou osmifinále Ligy mistrů, v němž Chelsea vyřadila řecký Olympiakos Pierus, si při tréninku poranil kotník. O víkendu český gólman již trénoval naplno a chystal se na úterní duel Ligy mistrů, po nešťastném střetu s kopačkou nejmenovaného spoluhráče se ale opět zařadil na listinu zraněných hráčů.

„Petr v neděli v podvečer podstoupil chirurgický zákrok po střetu se spoluhráčem. Ke zranění došlo při nedělním tréninku, kdy Petr utrpěl tržnou ránu na obličeji v oblasti pod spodním rtem a na bradě. Pondělí strávil v domácí péči, k zítřejšímu odvetnému utkání Ligy mistrů proti Fenerbahce ale nebude připraven,“ uvedl pro Sport.cz David Trávníček z agentury Sport Invest, která Čecha zastupuje.

Čech, který po zlomenině lebeční kosti v říjnu roku 2006 stále nastupuje s ochrannou ragbyovou přilbou, vynechal kvůli zranění kotníku devět utkání. Naposledy stál mezi tyčemi 1. března, kdy přispěl k výhře Chelsea 4:0 nad West Hamem. V úterý nepomůže londýnskému klubu v důležitém duelu s Fenerbahce, které minulý týden vyhrálo na domácí půdě úvodní duel čtvrtfinále Ligy mistrů 2:1, a zatím není jisté, zda bude moci nastoupit v sobotním utkání Premier League proti Wiganu.

Reklama

Související témata: