Hlavní obsah

Podle Čecha si Chelsea vyrovnání zasloužila, dle Gerrarda nic nepředvedla

LIVERPOOL/PRAHA

Remízou 1:1, která je před odvetou výhodnější pro Chelsea, skončil v úterý první duel semifinále Ligy mistrů mezi domácím Liverpoolem a londýnským klubem. Utkání rozhodly dvě hrubky, když si po druhé v nastaveném čase domácí vstřelili vlastní branku. Český gólman Petr Čech hájící branku Chelsea inkasoval před koncem první půle po střele mezi nohy. „Za naši snahu jsme si remízu zasloužili,“ řekl pro server skysports.com Čech.

Článek

„Inkasovali jsme branku na 0:1, což jsme vůbec nechtěli. Potom se náš výkon ale hodně zvedl, v závěru utkání jsme měli velké štěstí, když si soupeř vstřelil vlastní branku. Myslím, že jsme si konečnou remízu za naši snahu zasloužili,“ vyjádřil se k prvnímu semifinálovému souboji český gólman. Ten se svými spoluhráči až v nastaveném čase sledoval, jak si nešťastník Riise hlavičkuje míč do vlastní brány.

Hosté si tak až z posledního útoku zajistili lepší pozici do odvety, ve které jim stačí na vlastním stadiónu Stamford Bridge bez branek remizovat. „Stále jsme v poločase, ještě zbývá odehrát devadesát minut. Nyní před námi stojí výhoda v podobě domácího zápasu a já doufám, že ji využijeme. Ještě se uvidí, jestli naše vyrovnávací branka bude rozhodující,“ zakončil své hodnocení Čech.

Zklamanějším dojmem působil při hodnocení šéf liverpoolské kabiny Steven Gerrard. „Samozřejmě, že jsme zklamaní, když jsme inkasovali v samém závěru zápasu. Musíme se zvednout, je to hlavně na mně, abych jako kapitán zavelel a připravil tým do odvety v příštím týdnu,“ připomněl na LiverpoolFC.tv Gerrard 30.duben, kdy se rozhodne o druhém finalistovi letošní Ligy mistrů.

„Jen nechme lidi, ať říkají, že je Chelsea favoritem. Jen ať si to myslí. Musíme ukázat, jaká je skutečnost, a udělat to, co se od nás očekává. Víme o naší síle a víme, že Chelsea na jejím hřišti můžeme porazit,“ hecuje své spoluhráče kapitán Reds. „Vytvořili jsme si lepší příležitosti než oni. Myslím, že náš brankář Pepe Reina neměl během utkání co dělat, až na to, že se v závěru musel otočit pro míč do brány,“ obul se do svého úterního soupeře Gerrard.

„Petr Čech musel vytáhnout dva tři bravurní zákroky. Upřímně, byli bychom zklamaní, kdybychom utkání vyhráli 1:0, když konečný výsledek mohl být 2:0,“ nebojí se sebevědomých slov anglický reprezentant. „Taková utkání rozhodují detaily. Chelsea si teď vybrala velkou dávku štěstí, možná to budeme my, kdo bude mít takové štěstí v odvetě na Stamford Bridge,“ poznamenal k Riiseově vlastní brance na serveru goal.com Gerrard.

Reklama

Související témata: