Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu Benítez nemůže přijít sudímu na jméno

LIVERPOOL/PRAHA

Velice nespokojený byl s průběhem prvního semifinále Ligy mistrů kouč Liverpool Rafael Benítez, jehož tým po vlastní brance nakonec jen remizoval s Chelsea 1:1. Španělský kouč si po utkání stěžoval hlavně na posuzování standardních situací a na dobu nastaveného času v závěru, v němž domácí inkasovali. „Těžko se to chápe,“ řekl na skysports.com Benitez.

Článek

Domácí poslal do vedení v závěru první půle Dirk Kuyt, fotbalisté Liverpoolu však mohli přidat další góly. Bohužel pro Reds přišel moment v nastavení zápasu, kdy si vlastní branku vsítil Riise. „Byla to možná 94. nebo 95. minuta a mě překvapilo, že to nebylo ze standardní situace nebo z rohu, protože ty proti nám byly pískány pořád,“ ztěžoval si po utkání Španěl.

Byl tedy Benítez s výkonem rozhodčího nespokojen? „Ano, a není to poprvé, je to opravdu velké zklamání. Věděli jsme, co můžeme očekávat, protože už pískal naše utkání s Marseille, ale nemůžete vinit sudího z vlastní branky,“ uvědomuje si Benítez, že to nebyl arbitr Konrad Plautz, který v nastavení nedal hlavičkou šanci Pepe Reinovi v brance Liverpoolu.

„Musíme být nyní pozitivní a vyčistit naše myšlenky. Pokud se nám podaří hrát stejným způsobem na hřišti Stamford Bridge a využít takovéto příležitosti, půjdeme dál. Máme na to devadesát minut,“ zůstává pozitivní muž u kormidla Liverpoolu.

Z tábora Chelsea se po utkání nesly hlasy, že si hosté za svůj výkon v utkání remízu zasloužili. Podobného názoru byl po zápase také kouč londýnského týmu Avram Grant. „Oni měli šanci v prvním poločase, my jsme měli šanci v prvním poločase. Stejně tak to bylo ve druhé půli. Zasloužili jsme si to,“ řekl na serveru skysports.com Grant s tím, že se jednalo o partii bez velkého počtu příležitostí ke vstřelení branky.

„Obě branky padly po chybách. Do prvního gólu jsme kontrolovali hru. Do druhého poločasu jsme provedli pár změn, jelikož jsme si uvědomovali, že hra na venkovním hřišti je důležitá,“ dodal Grant. Do hry tedy přišel namísto Joe Colea Kalou, v závěru utkání vystřídal útočník Anelka německého středopolaře Ballacka. „Změnili jsme hráče v záloze a systém, byl to pro nás dobrý tah,“ zhodnotil izraelský kouč.

Současný trenér Chelsea také neopomenul vyzdvihnout výkon své brankářské jedničky Petra Čecha, který se zaskvěl několika skvělými zákroky, jimiž zachránil svůj tým od inkasování dalších branek. Jeden z takových momentů přišel před koncem první půle, když český reprezentant uspěl tváří v tvář liverpoolskému útočníkovi Torresovi. „Petr Čech byl dobrý. Měl smůlu u prvního gólu, ale předvedl pár kvalitních zákroků. Byl to Petr,“ zakončil lakonicky Grant.

Reklama

Související témata: