Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu Benítez litoval neproměněných příležitostí

LONDÝN/PRAHA

Ani dva góly na hřišti soupeře nepomohly fotbalistům Liverpoolu potřetí během čtyř let proklouznout do finále Ligy mistrů. Chelsea vyhrála středeční odvetné semifinále 3:2 po prodloužení a ve finále změří síly s Manchesterem United. „Neproměnili jsme své šance,“ litoval po zápase trenér Rafael Benítez.

Článek

Španělský kanonýr Fernando Torres sice dokázal vyrovnat po gólu Drogby a zařídit prodloužení, trefa střídajícího Ryana Babela v jeho závěru ale jen korigovala na 2:3. „V prvním poločase jsme nehráli dobře, ale po přestávce a v první fázi prodloužení jsme byli lepším celkem,“ cituje Beníteze BBC.

„Nedokázali jsme ale skórovat a jejich góly zabily naše šance na postup. Přesto jsem na své svěřence pyšný,“ dodal úspěšný španělský trenér. Dva góly vítězů vstřelil Didier Drogba, který byl před zápasem Benítezem obviňován ze simulování. „Svých poznámek nelituju,“ uvedl kouč.

Chelsea - Liverpool na Sport.cz
ON-LINEChelsea - Liverpool
REFERÁTČech je ve finále Ligy mistrů
ČECHPostup jsem oslavil skleničkou vína
OHLASYBenítez litoval neproměněných příležitostí

Španěl po zápase pochválil rozhodčího, který proti Liverpoolu nařídil pokutový kop po zákroku Hyyppiäho na Ballacka. „Rozhodčí byl v pořádku, nemůžeme si na něj stěžovat. Někdy pískne něco pro vás, příště pro soupeře. Nebyl rozhodující,“ řekl trenér, který překvapivě v prodloužení stáhl ze hry hvězdného Torrese. „Natáhl si stehenní sval,“ vysvětlil svůj překvapivý krok Benítez.

Podle Beníteze celou sérii rozhodla vlastní branka Riiseho v nastavení prvního zápasu. „Byl velký rozdíl přijet s výsledkem 1:1 místo výhry 1:0. Chelsea je dobrý tým, stejně jako Manchester United. Ve finále se utkají dva výborné celky,“ ocenil na klubových stránkách kouč vyřazeného mužstva oba soupeře z Premier League.

Reklama

Související témata: