Hlavní obsah

Finále Ligy mistrů bude pískat Slovák Michel

MOSKVA

Středeční finále fotbalové Ligy mistrů mezi Chelsea a Manchesterem United v Moskvě bude pískat slovenský rozhodčí Ľuboš Michel. UEFA mu tak dala dodatečný dárek k 40. narozeninám, které oslavil minulý pátek. Na pomezních čarách budou Michelovi asistovat krajané Roman Slyško a Martin Balko.

Foto: ARCHIV

Luboš Michel (vpravo) s dalšími rozhodčími na archivním snímku

Článek

Na slovenské sudí nemá nejlepší vzpomínky jeden ze středečních finalistů Chelsea. Michel před třemi lety řídil semifinálovou odvetu Ligy mistrů s Liverpoolem, kterou londýnský celek prohrál kontroverzním gólem 0:1 a vypadl. Hlavním aktérem tehdejší sporné situace byl asistent Slyško.

Po průniku Milana Baroše a Garcíově střele obránce Chelsea William Gallas vykopl míč z branky, ale Michel na základě kolegovy signalizace odpískal gól, za což si Slyško vysloužil od tehdejšího trenéra londýnského celku Josého Mourinha tvrdou kritiku.

Michel si debut v Lize mistrů odbyl v roce 1998. Řídil mimo jiné finále Poháru UEFA mezi Portem a Celtikem Glasgow před pěti lety. Byl i na světových šampionátech v letech 2002 a 2006 a mistrovství Evropy 2004.

Reklama