Hlavní obsah

Sparťané vezou do Moldavska i zraněného Blažka, chytat ale nebude

PRAHA

Brankář Jaromír Blažek je i přes zranění kotníku mezi devatenáctkou fotbalistů pražské Sparty nominovaných na středeční úvodní zápas druhého předkola Ligy mistrů v moldavském Tiraspolu. Pětatřicetiletý gólman však do zápasu nezasáhne, i když už začal s lehkým tréninkem.

Článek

"Letí sice s týmem, ale ještě není úplně fit," řekl tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava. Blažek je ve výpravě hlavně proto, aby doplnil brankářskou sestavu na tři členy. Talentovaný Radim Mokrohajský z druholigové rezervy sice původně měl jet do Moldavska místo Blažka, ale o víkendu se zranil a z jeho první zahraniční cesty se sparťanským áčkem tak sešlo.

Sparťanský kouč Vítězslav Lavička se rozhodl vzít na zápas do Tiraspolu tři brankáře a k nim 16 hráčů do pole. Mezi nimi chybí třeba útočník Marek Kulič, zranění vyřadilo Karola Kisela. Doma zůstanou také mladíci Ondřej Kúdela, Jan Krob, Martin Zeman a Václav Kadlec, místo tentokrát nezbylo ani na zahraniční akvizice Nejce Pečnika a Bonyho Wilfrieda.

"Rozhodli jsme se před prvním zápasem sezóny pro tuto nominaci. Ale neznamená to, že hráči, kteří nyní necestují, nemůžou hrát v dalších zápasech. V Moldavsku budeme bojovat i za ně, není to jen o jedenácti hráčích," řekl v pondělí Lavička.

Zůstanou bydlet v Kišiněvě

Sparťané vyrazí ke svému prvnímu zápasu sezóny v úterý dopoledne z pražského ruzyňského letiště, po asi dvouhodinovém letu by měli přistát v moldavské metropoli Kišiněvě. Oproti tradičnímu scénáři pak nevyrazí do místa konání středečního utkání Tiraspolu, ale zůstanou bydlet v Kišiněvě, který nabízí lepší ubytovací podmínky.

V Tiraspolu hotel s odpovídající kvalitou prý není. V hlavním městě budou Pražané v úterý večer i trénovat, dočasný azyl najdou na stadiónu tamního klubu Zimbru. A do Tiraspolu, který je od Kišiněva vzdálený asi hodinu a půl jízdy, vyrazí až odpoledne v den utkání. "Podle nás jsme zvolili lepší variantu," věřil Lavička.

Z pobytu v Moldavsku ale prý sparťané strach nemají. "Nejedeme tam kvůli obdivování krajiny a památek, ale za fotbalem. Navíc to bude rychle za námi. A snad s výsledkem dobrým pro odvetu," přidal se kapitán Patrik Berger.

Zápas mezi Šeriffem Tiraspol a Spartou začíná ve středu v 19:00 SELČ, ihned po utkání sparťanská výprava odjíždí zpět do Kišiněva a odtud pak letadlem do Prahy. Ve čtvrtek kolem třetí hodiny ranní by měla přistát znovu v Ruzyni.

Nominace Sparty na utkání v Tiraspolu:
brankáři: Blažek, Grigar, Kozáčik
obránci: Had, Kadlec, Kučera, Řepka, Voříšek
záložníci: Berger, Hušek, Kladrubský, Kolář, Kušnír, Matušovič, Vacek
útočníci: Došek, Holenda, Jeslínek, Slepička.

Reklama

Související témata: