Hlavní obsah

Trenér Zeman varoval Fiorentinu před slávisty

ŘÍM

Fiorentina je podle trenéra Zdeňka Zemana jasným favoritem v souboji s pražskou Slavií ve třetím předkole fotbalové Ligy mistrů, přesto by se měla mít před českým šampiónem na pozoru.

Foto: milanotoday.way-nifty.com

Fotbalový kouč Zdeněk Zeman

Článek

"Viděl jsem je několikrát hrát v minulé sezóně a udělali na mě dojem," citovala italská média českého rodáka, který se proslavil koučováním Lazia a AS Řím.

Zeman upozornil především na skvělý finiš v závěru ligy, díky kterému slávisté vybojovali nečekaně titul. "Předstihli nakonec Spartu díky několika opravdu vynikajícím výkonům. Je to tým, který si zaslouží respekt. I tak je ale Fiorentina velký favorit," prohlásil na adresu čtvrtého celku italské ligy.

Podle zkušeného trenéra, o němž se hovořilo jako o možném nástupci Karla Brücknera u české reprezentace, je český fotbal momentálně na velmi dobré úrovni. "Skutečnosti, že nejtalentovanější hráči odcházejí do ciziny, klubům paradoxně prospívá, protože těm mladým to umožňuje fotbalově růst bez tlaku," uvedl kouč, který v červnu přijal angažmá v Crvené Zvezdě Bělehrad, s níž ho čeká start v předkole Poháru UEFA.

Slavia rozehraje dvojzápas s Fiorentinou 12. srpna v Itálii, odveta se hraje 27. srpna v Edenu.

Reklama

Související témata: