Hlavní obsah

Hráče rumunské Kluže vystrašil návrat Tottiho

ŘÍM/PRAHA

Rumunská Kluž překvapila fotbalovou Evropu výhrou 2:1 v Římě proti místnímu AS. Svěřencům trenéra Spalletti nepomohl ani Totti, který se vrací po pětiměsíční zdravotní pauze. „Ukázali jsme, že jsme velkým a vyzrálým týmem,“ radoval se útočník Kluže Culio. V nizozemském Eindhovenu ukázalo svou sílu Atlético s Ujfalušim v základní sestavě a odvezlo si výhru 3:0.

Foto: Tony Gentile

Radost fotbalistů Kluže z gólu na hřišti AS Řím

Článek

Největším překvapením úterních zápasů Ligy mistrů je výhra rumunské Kluže na olympijském stadiónu v Římě proti tamnímu AS 2:1. Italský celek sice poslal v 17. minutě do vedení veterán Christian Panucci, to ale bylo ze strany domácích vše a otěže utkání převzali hráči rumunského mistra.

Po necelé půl hodině hry se podařilo vyrovnat Juanu Culiovi, který zakončil drzý průnik a druhou branku přidal argentinský útočník těsně po začátku druhého poločasu. Nadšený byl po utkání obránce Kluže Gabriel Mureşan. „Ukázali jsme, že jsme velkým a vyzrálým týmem, když se nám podařilo otočit nepříznivý vývoj utkání ze stavu 0:1,“ pochvaloval si Mureşan na stránkách Uefy a pokračoval: „Fotbalová Evropa o nás do úterka nic nevěděla, ale myslím si, že jsme každého překvapili.“

Týmová hra byla podle kapitána Kluže Cadúa rozhodujícím faktorem v souboji proti italskému týmu. Obavy o výsledek měl Cadú pouze ve chvíli, kdy se v 52. minutě zvedl ze střídačky římský talisman Francesco Totti, který nastoupil teprve ke svému druhému soutěžnímu utkání po dubnovém zranění kolena. „Byl to tým, který vyhrál zápas. Máme obrovského ducha,“ nechal se slyšet portugalský obránce.

Návrat Tottiho Rumuny vystrašil

„Byl jsem trochu znepokojen, když se zvedl Totti, ale zároveň jsem si byl vědom faktu, že pro Tottiho bude složité předvést nějaký super výkon po pěti měsících bez fotbalu. V úterý jsme změnili historii,“ radoval se Cadú, který nechtěl spekulovat o možném postupu ze skupiny. „Po jednom zápase je to obtížné něco odhadovat,“ doplnil.

„Lidé si mysleli, že se za stavu 0:1 na nic nezmůžeme,“ řekl po utkání obránce Tony a pokračoval: „My jsme ale dokázali, že jsme kvalitním týmem. Mužstvo je velmi silné. Nyní musíme zůstat soustředěni na příští zápas, protože Chelsea je velký tým.“ CFR Kluž se ve skupině mimo Chelsea a Říma ještě utká s francouzským Bordeaux, které v Londýně inkasovalo od Blues čtyři branky.

Ujfaluši se dočkal vítězné premiéry

Český obránce Tomáš Ujfaluši se konečně dočkal vytoužené Ligy mistrů a svůj premiérový start v prestižní klubové soutěži okořenil vítězstvím 3:0 na půdě nizozemského PSV Eindhoven. Útočník domácího celku Nordin Amrabat byl po zápase zklamaný, ale věděl, že jeho tým v úterý na španělský celek neměl. „Když se podíváte na kvalitu soupeře, tak je jasné, že jsme byli poraženi lepším týmem,“ řekl Amrabat, pro kterého to byla premiéra na evropské scéně.

„Po přestávce jsme chtěli zkusit výsledek otočit, ale po třetí inkasované brance už bylo jasné, že se nám to nepodaří,“ litoval Amrabat. Další debutant v Lize mistrů gólman Andreas Isaksson byl překvapen vstupem Atlética do zápasu. „Byli agresivní od prvních minut. Jsou opravdu silní, především v útoku,“ složil poklonu soupeři švédský brankář.

Agüero dal do poločasu dvě branky

Útočné snažení rozhýbával především dravý argentinský mladík Sergio Agüero, který otevřel skóre utkání již v deváté minutě. Druhou branku přidal ve 36. minutě a prakticky rozhodl o výsledku. Agüero byl výborně podporován záložníky Luisem Garcíou a Simaem, bezchybně navíc pracovala španělská obrana vedená českým reprezentantem Tomášem Ujfalušim a Nizozemcem Heitingou. „Všichni ví, jak těžké je odvézt body z Eindhovenu. Jsem rád, že se nám to podařilo,“ řekl po utkání Heitinga a pokračoval: „Jsme dobře vyváženým týmem.“

Reklama

Související témata: