Hlavní obsah

Znuděný Čech si po výhře nad AS Řím žádal silnějšího protivníka

PRAHA

Úspěšný návrat po zranění na fotbalové trávníky zažil český brankář v týmu Chelsea Petr Čech, když ve středečním zápase Ligy mistrů udržel čisté konto proti AS Řím, a pomohl tak svému týmu k výhře 1:0. Nutno dodat, že se italský celek během celého zápasu téměř do žádné šance nedostal. „Není ideální, když se po zranění téměř nedotknete míče. Hlavní ale je, že jsme vyhráli,“ řekl Petr Čech.

Článek

Mužstvo ze Stamford Bridge sužovala v posledních týdnech početná marodka. Svěřenci brazilského kouč Luis Felipe Scolariho museli v Premier League i v Lize mistrů lepit sestavu jak se dalo. Přesto se defenziva Chelsea může pochlubit statistikou, jako málokteré mužstvo v Evropě. Ve dvanácti odehraných zápasech inkasovali Blues pouze třikrát. Poté, co se na trávník vrátil po zranění stehenního svalu i Petr Čech, připsal si hned čisté konto. Ofenzíva římského AS totiž za devadesát minut nedokázala najít recept na překonání domácí obrany.

„Není to ideální po návratu ze zranění, když nemám v bráně co na práci, ale zápas jsem si užil a mám opravdu velkou radost z výhry,“ těšilo po zisku důležitých tří bodů Čecha. „Daří se nám v nynějších zápasech kontrolovat hru a nepouštět soupeře do velkého množství šancí. Řím má hodně kvalitních hráčů ve svém středu, my jsme jim toho ale příliš nedovolili,“ dodala česká brankářská jednička.

Mikel jako Makelele

Ex-sparťanský gólman si nemohl vynachválit výkon defenzivního záložníka Johna Mikela, jenž bravurně zastupuje roli Clauda Makeleleho, který v létě přestoupil do Paris Saint-Germain. „Hrál opravdu úžasně. Příliš míčů přes něj neprošlo. John může bránit, stejně tak jako může míče rozdávat do ofenzívy. Není jednoduché zastoupit Clauda, ale když se podíváte na Johnovy výkony, nevidíte žádný rozdíl,“ chválil svého spoluhráče Čech.

Jednička v bráně londýnského týmu si cení přístupu svých soukmenovců v zápasech, kdy se nedaří rozhodnout co nejdříve. „Musíme být trpěliví a počkat si na své šance. Branka Johna Terryho v 77. minutě sice přišla pozdě, důležité ovšem je, že přišla. V poločase nám trenér Scolari říkal, že máme vydržet hrát stejně jako v první pětačtyřicetiminutovce,“ prozradil po utkání český gólman.

„Bylo důležité ukázat, že i když nehrajeme úplně podle našich představ, stále máme mentální sílu na to vyhrát zápas 1:0 a bojovat,“ řekl na závěr Čech.

Reklama

Související témata: