Hlavní obsah

Juventus už má jistý postup, ale podle Šírla nic nevypustí

PETROHRAD

Fotbalisté Juventusu Turín sice cestují k pátému kolu Ligy mistrů do Petrohradu s postupem v kapse, ale podle českého beka Zenitu Radka Šírla v úterním utkání rozhodně nic nepodcenění. Naopak hráči širšího kádru se prý budou chtít ukázat a potvrdit v Rusku první příčku ve skupině.

Článek

Juventus nechal v Itálii hlavní opory Del Piera, Amauriho či českého záložníka Pavla Nedvěda. "Hráči obvyklé základní sestavy budou nahrazeni ne tolik okoukanými hráči, kteří budou mít dvojitou motivaci ukázat trenérovi, že si zaslouží místo v zahajovací jedenáctce," podotkl český reprezentant v rozhovoru pro uefa.com.

Petrohrad po vlažném vstupu do základní skupiny postupně stoupá tabulkou a na druhý Real Madrid ztrácí už jen dva body. Pokud chce ale Zenit udržet postupovou naději, musí v úterý zvítězit. "Kdyby Juventus potřeboval vyhrát, mohl by být nervóznější. Ale když už prošel do osmifinále, je v klidu a může hrát svůj nejlepší fotbal. Naopak my musíme hrát na vítězství, takže to bude pro nás těžší," mínil Šírl.

Proti Juventusu půjde o svátek

Český bek si premiérovou účast v Lize mistrů užívá. Zápas s Juventusem pro něj bude dalším svátkem v "sezóně snů", kterou s ruským celkem prožívá. "Juventus je ve skvělé formě a jedna porážka v Serii A s Interem nemůže změnit můj pohled na tým. Prohráli s velmi silným mužstvem o jediný gól, navíc nesmíme zapomínat, že dříve porazili dvakrát za sebou Real Madrid," varoval Šírl.

Petrohrad letos získal Pohár UEFA a Superpohár, ale závěr sezony mu příliš nevyšel. V domácí soutěži nakonec skončil až na pátém místě a nedosáhl na příčky zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. "A to jsme ještě měli štěstí, protože kdybychom teď prohráli v posledním zápase na Spartaku Moskva, skončili bychom až osmí. Před sezonou jsme mysleli na obhajobu nebo na umístění nejhůře do třetího místa, abychom se dostali do Ligy mistrů. Jenže hned v úvodu jsme poztráceli body," uvedl.

Náročný rok skončí Zenitu 10. prosince na hřišti Realu Madrid. "Tahle sezóna byla dlouhá a strašně náročná a vyžadovala mnoho psychické a vnitřní síly. Někteří nám říkají, že se nyní v klidu můžeme soustředit na Ligu mistrů, ale já se vždycky stoprocentně připravuji na každý zápas - Ligu mistrů i domácí soutěž," dodal Šírl.

Reklama

Související témata: