Hlavní obsah

Fanoušek fotbalistů Marseille nakonec do vězení nepůjde

MADRID

Fanoušek Olympique Marseille, který byl ve Španělsku poslán na tři a půl roku do vězení za napadení policisty při říjnovém utkání fotbalové Ligy mistrů na hřišti Atlétika Madrid, nakonec za mříže nemusí. Jen pár hodin před úterním vzájemným zápasem obou klubů soud uznal odvolání Santose Mirasierry a po zaplacení kauce 6000 eur (asi 155 tisíc korun) ho propustil.

Článek

Verdikt soudu, který fanouška poslal do vězení, měl za následek vyhrocení atmosféry před dnešním duelem Atlétika a Marseille v Lize mistrů. Španělskému klubu, v němž působí i český obránce Tomáš Ujfaluši, přišlo několik výhrůžných e-mailů. Tým proto do Francie přicestoval jen pár hodin před zápasem.

Skupina fanoušků Olympique, ke které Mirasierra patřil, po vynesení prvního rozsudku vyzvala svých 4500 členů, aby bojkotovali úterní poslední zápas skupiny D a demonstrovali před stadiónem. Marseillské úřady proto na zápas povolaly zhruba tisícovku policistů.

Mirasierra byl odsouzen za incident, ke kterému došlo při srážkách fanoušků s policisty před říjnovým zápasem. Podle UEFA měla konflikty na svědomí špatná organizace ze strany Atlétika. Španělský klub za to dostal trest v podobě sehrání dvou zápasů Ligy mistrů minimálně 300 kilometrů od Madridu. Po odvolání se podařilo španělskému klubu dosáhnout změny trestu na odehrání jednoho zápasu bez diváků.

Reklama

Související témata: