Hlavní obsah

Mourinho doufá, že Vidič bude pykat za vyloučení na MS klubů

MILÁN

Trenér Interu Milán José Mourinho doufá, že obránce Nemanja Vidič dostane za vyloučení ve finále mistrovství světa klubů minimálně dvouzápasový distanc a bude Manchesteru United chybět v osmifinále Ligy mistrů s italským šampiónem.

Článek

Srbský fotbalista dostal ve finále turnaje v Japonsku s ekvádorským LDU Quito červenou kartu za to, že loktem udeřil protihráče do obličeje. United navzdory oslabení vyhráli 1:0. UEFA o trestu ještě nerozhodla, případný distanc by však mohl Vidiče vyřadit z osmifinále Ligy mistrů s Interem. "Moc bych se divil, kdyby nedostal alespoň dva zápasy. I to by za takový čin bylo málo. Vždyť to, co udělal, viděl v televizi celý svět," citovala v pátek Mourinha agentura Reuters.

Portugalský kouč si také postěžoval, že disciplinární komisí UEFA nepotrestala Vidičova spoluhráče Wayna Rooneyho za údajné šlápnutí na soupeře v závěrečném duelu základní části Ligy mistrů s Aalborgem. "To mě velmi udivilo," řekl Mourinho.

Trenér Interu popřel informace médií, že by chtěl do klubu přivést útočníka Michaela Owena z Newcastlu. "Ani jsem na něj nepomyslel. Za poslední rok byl často zraněný, už to zkrátka není Owen, jakého jsme znali," dodal.

Reklama