Hlavní obsah

Hvězda Realu Madrid Robben: Nesnáším Liverpool, neumějí hrát fotbal

PRAHA

Fotbalového záložníka Realu Madrid Arjena Robbena nepřestávají trápit myšlenky, jak byl coby hráč londýnské Chelsea v nedávné době dvakrát potupen Liverpoolem ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů. Pětadvacetiletý Nizozemec má ve středu večer možnost odplaty. Real totiž v osmifinále přivítá na Santiago Bernabeu právě druhý tým anglické Premier League.

Článek

„Mám obrovskou motivaci Liverpool porazit,“ řekl pro španělský deník AS odhodlaně před středečním střetem dvou fotbalových gigantů Robben. Ten si moc dobře vzpomíná, jak jeho tehdejší tým Chelsea Reds dvakrát v sezóně 2004/05 a 2006/07 v semifinále porazili. „Oni mají velice silný tým, když jsem působil v Chelsea, hrozně nerad jsem proti nim hrál,“ přiznal Robben.

Nizozemský talent má jiné oblíbené protivníky, a hned vysvětlil proč. „Radši hraji proti Manchesteru United nebo Arsenalu, protože hráči Liverpoolu nejsou týmem, který by věděl, jak hrát dobrý fotbal,“ rýpnul si Robben do celku vedeného Rafaelem Benitezem. „Jeho svěřenci jsou na tom dobře fyzicky. Spíše než by zápas odehráli, ho odběhají,“ dodal.

Gerrard je jednička

Robben se také nechal slyšet, že mu nijak nevadí hrát první kolo osmifinále na domácím trávníku. „Nemyslím si, že by pro nás mělo být přítěží hrát druhý zápas na Anfield Road, protože hodně záleží na tom, jak se zvládne první utkání,“ ví dobře nizozemský reprezentant. „Musíme doma vyhrát bez obdržené branky, abychom u nich potom netrpěli,“ přeje si Robben.

Ofenzivní záložník schopný hrát na obou stranách hřiště neopomněl vyzdvihnout hlavní esa svého středečního soupeře. „Gerrard je jednoznačně jeden z nejlepších záložníků na světě a patrně nelepší v celé Premier League. Liverpool ovšem nestojí na jediném hráči. Dalším kvalitním fotbalistou je bezpochyby Xabi Alonso a také útočník Fernando Torres, jenž může zahrozit v každém okamžiku,“ řekl na závěr Robben.

Reklama

Související témata: