Hlavní obsah

V osmifinále Ligy mistrů se zrodily tři remízy, výhru slavil jen Arsenal

PRAHA

V prvních čtyřech zápasech prvního kola osmifinále fotbalové Ligy mistrů se v úterý zrodily hned tři remízy. Nerozhodně skončil i duel mezi Atletikem Madrid a Portem, kde v dresu domácích odehrál celé utkání český reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši. Obrana jím dirigovaná však inkasovala hned dvakrát, a tak si Španěle situaci hodně zkomplikovali. Vyhrál jen Arsenal, jenž doma uspěl proti AS Řím nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Článek
Fotogalerie

Velká podívaná se nabídla fanouškům na stadiónu v Lyonu, kam zavítal vedoucí celek španělské La Ligy Barcelona. Francouzský šampión se však zvučného soupeře nezalekl a byl mu v první půli více než vyrovnaným protivníkem. Již v sedmé minutě nachytal hostujícího gólmana Valdese z přímého kopu parádně domácí kapitán Juninho. Vzápětí mohl Barcelonu zaskočit ještě Benzema, který tváří v tvář brankáři Llorisovi neuspěl.

Vyrovnat mohl po čtvrthodině Eto´o. Jeho pokus však skončil jen na tyči lyonské brány. Tyč zvonila i na druhé straně hřiště. Měl v tom prsty ve 27. minutě znovu aktivní Benzema. Vyrovnání přišlo v 67. minutě. Hlavou prodloužil míč z rohu na zadní tyč Marquez, kde byl připravený Henry, jenž rybičkou stanovil skóre na konečných 1:1.

V Madridu nakonec remíza

Na stadiónu Vicente Calderóna, domovském stánku Atletika Madrid, bylo domácím fanouškům veselo již ve 3. minutě, kdy se mezi střelce zapsal Rodriguez. FC Porto se však proti španělskému celku, v jehož dresu nastoupil od začátku český zadák Tomáš Ujfaluši, dokázalo prosadit v minutě 22. Na Lisandrův gól ale stačil ještě těsně před odchodem do šaten odpovědět domácí kanonýr Forlán.

Vyrovnáno bylo v hlavním městě Španělska v 72. minutě, kdy se podařilo Lisandrovi podruhé rozvlnit síť soupeře. Argentinský útočník dokázal využít přihrávky od Cissokha a prostřelit domácího gólmana Franka.

Duel dvou šampiónů gól nepřinesl

Na Interu Milán nastoupil obhájce trofeje Manchester United bez útočníka Rooneyho, jenž se po svém nedávném zranění zapsal mezi střelce hned v obou zápasech, do kterých nastoupil. Z lavičky tak jen sledoval anglický reprezentant opatrný první poločas, v němž se o jediné vzrušení postaral jeho spoluhráč Ryan Giggs. Ten však proti Juliu Césarovi neuspěl.

Zatímco v první půli byli na San Siru aktivnější hosté, ve druhém poločase převzali otěže zápasu hráči Internazionale. Ani jedna z vypracovaných šancí však gólem neskončila, a tak duel dvou gigantů dospěl do bezbrankového konce.

Na Emirates Stadium šli domácí hráči Arsenalu proti šestému celku italské nejvyšší ligy AS Řím do vedení ve 37. minutě. Chvíli před tím byl ve vápně Mexésem faulovaný Van Persie. Sám postižený hráč se chopil míče, brankáře Doniho při exekuci penalty poslal na druhou a Kanonýry tak vedení.

Osmifinále fotbalové Ligy mistrů - první zápasy:
Atlético Madrid - FC Porto 2:2 (2:1)
Branky: 3. Maxi, 45.+2 Forlán - 22. a 72. Lisandro. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 54 000.
Olympique Lyon - FC Barcelona 1:1 (1:0)
Branky: 7. Juninho - 67. Henry. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 41 000.
FC Arsenal - AS Řím 1:0 (1:0)
Branka: 37. Van Persie z pen. Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). Diváci: 60 003.
Inter Milán - Manchester United 0:0
Rozhodčí: Medina Cantalejo (Šp.). Diváci: 84 000.

Reklama