Hlavní obsah

Manchester si sype popel na hlavu za špatnou defenzivu proti Portu

PRAHA

Co musí v Lize Mistrů Manchester United zvládnout, aby postoupil do semifinále? Za týden vyhrát v Portu, což se žádnému anglickému týmu ještě nepovedlo. Svěřenci kouče Alexe Fergusona totiž v úterý na Old Trafford s portugalským týmem remizovali 2:2. Pro postup tak v Portugalsku musí Rudí ďablové vyhrát nebo remizovat 3:3 a více. „Historické statistiky chceme změnit,“ řekl trenér Manchesteru Ferguson.

Článek

„Měli jsme si naše vedení ohlídat,“ smutnil v narážce na vyrovnávací gól Mariana z 89. minuty kouč domácích Ferguson. Porto ovšem Rudé ďábly zaskočilo hned v úvodu, když ve 4. minutě otevřel skóre utkání Rodriguez. Chvíli nato se trefil Rooney, ve druhé půli Tevez a zdálo se, že domácí vítězství udrží. Proti byli ovšem hosté, kteří v samém závěru vyrovnali na konečných 2:2.

V odvetě chce Ferguson vyhrát

V odvetě za týden tak musí Manchester na horké půdě v Portugalsku buď vyhrát nebo remizovat se třemi vstřelenými brankami a více. „Čeká nás teď těžká práce. Navíc, když si uvědomíme, že žádný anglický tým v Portu ještě nevyhrál. My tedy budeme muset historické statistiky změnit,“ narážel Skot na lavičce United na skutečnost, že Porto na domácím trávníku doposud pět anglických týmů porazilo a se šesti remizovalo.

Radostí po zápase pochopitelně nehýřil ani střelec první branky domácích Wayne Rooney. „Věděli jsme, co od soupeře můžeme očekávat, ale bohužel jsme se s tím nedokázali vypořádat podle našich představ,“ mrzelo na stránkách Sky Sports kanonýra Rudých ďáblů.

Sílu soupeře si Manchester uvědomoval 

„Brali jsme v potaz dobré výsledky Porta na hřištích soupeřů a jednoduché to s nimi opravdu nebylo,“ dodal Rooney na adresu portugalského týmu, jenž v Lize mistrů letos v pěti venkovních zápasech dokázal protivníkovi vstřelit vždy dvě branky.

Dva góly nedostal Manchester jen od Porta. V posledním ligovém utkání proti Aston Ville inkasovali Rudí ďáblově dvě branky také, i když nakonec vyhráli 3:2. Špatnou defenzivu proti Portu si uvědomoval i Rooney. „Sami jsme si nadělali spoustu chyb, čemuž jsme chtěli předejít. Snad se nám to podaří ještě napravit,“ dodal útočník United.

Reklama

Související témata: