Hlavní obsah

Kouče Arsenalu Wengera ve Villarrealu potešily jeho mladé hvězdy

PRAHA

Trenéra fotbalistů Arsenalu Londýn Arsena Wengera v úterý nepotěšila jen povzbudivá remíza 1:1 v prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Villarrealu, ale také schopnost týmu vzepřít se špatně se vyvíjecímu utkání. Na stadiónu El Madriga Kanonýři pohrávali od desáté minuty, přesto díky Adebayorovi ve druhé půli urvali cennou remízu ze hřiště soupeře.

Článek

„Dává nám to dobrou výchozí pozici do odvety,“ nechal se pro Setanta Sports slyšet francouzský trenér na lavičce Arsenalu. „Doma chceme uspět a navázat na výkon z druhého poločasu,“ střádal už Wenger plány na odvetný zápas, jenž se na Emirates Stadium hraje za týden.

Zkušeného kouče Kanonýrů jeho svěřenci hodně potěšili. „Kvalita, kterou jsme předvedli, hodně přidala mentální síle a touze, kterou jsme se prezentovali,“ myslí si Wenger. „Jsme si ale vědomi, že Villarreal je velice silné mužstvo a na domácí odvetu se tak musíme maximálně koncentrovat,“ dodal.

„Tento tým v letošní sezóně ukázal, že je psychicky velice silný. Když je zatlačen ke zdi, dokáže se vrátit zpět a dobře odpovědět, což je velice pozitivní u mladého týmu,“ má radost devětapadesátiletý stratég. „Podařilo se nám vytvářet dobrý pohyb na hřišti. Jsme velice mladý tým schopný dobrého soustředění,“ dodal.

Naopak vrásky na tváři Wengerovi udělalo zranění Gallase, jenž možná přišel o zbytek sezóny. „S Gallasem to vypadá vážně, možná má natržený kolenní vaz. Nejsem doktor, ale jeho stav nevypadá vůbec dobře,“ dodal na závěr Wenger.

Reklama

Související témata: