Hlavní obsah

Čech dostal čtyři góly, přesto Chelsea postoupila do semifinále Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalisté Chelsea postoupili po dramatické odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů přes Liverpool do semifinále. Český brankách Petr Čech inkasoval čtyři góly, stejný počet branek se ale podařilo vstřelit i jeho spoluhráčům a po výsledku 4:4 tak Chelsea v soutěži pokračuje. Mezi poslední čtyři postoupila také Barcelona, která v odvetném utkání uhrála na hřišti Bayernu Mnichov remízu 1:1.

Článek

Liverpool se na trávníku Chelsea pustil do svého soupeře hned od úvodních minut a již po devatenácti minutách se mohl radovat z první branky. Při standardní situaci si do zdi Petr Čech postavil jediného hráče, čehož využil Fabio Aurelio. Obránce Reds totiž zamířil prudký přízemní míč k bližší tyči a český gólman si nedokázal svou levou tyč pohlídat.

Neuplynulo ani deset minut od první branky a hostům se naskytla další příležitost ke skórování. V pokutovém území stáhl hrdina úvodního utkání Ivanovič Xabi Alonsa a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil sám Alonso a s přehledem jej proměnil.

Liverpool útočil i nadále. Čech po zaváhání z devatenácté minuty svůj tým naopak zachránil na konci prvního poločasu, když si poradil s Kuijtovou hlavičkou. Na začátku druhé půle si slabší chvilku vybral i brankář Liverpoolu Pepe Reina. Z pravé strany až z prostoru u rohového praporku odcentroval Anelka. Drogba míč jemně tečoval, čímž překvapil španělského brankáře hostů, který si srazil míč do vlastní sítě.

Dělovkou vyrovnal Alex

O několik minut později se Stamford Bridge radoval znovu. V 57. minutě si totiž míč k zahrání standardní situace postavil Alex a prudkou ránou prostřelil zeď i gólmana Liverpoolu. V 76. minutě se pohlednou individuální akcí blýskl Drogba, který nabídl gólovou příležitost Lampardovi, jenž neodmítl a poslal domácí do vedení.

Za stavu 3:2 pro Blues vše nasvědčovalo tomu, že Chelsea v klidu dovede zápas do vítězného konce, Liverpool by totiž musel vstřelit ještě tři góly. Devět minut před koncem zápasu vstřelil branku naděje pro Liverpool Leiva a už o dvě minuty později poslal hosty do vedení Kuijt. Konečnou podobu výsledku a klid do řad domácích fanoušků nakonec vnesl zastupující kapitán Lampard, který v 89. minutě vyrovnal a poslal Chelsea do semifinále Ligy mistrů.

Ve druhém utkání mezi Bayernem Mnichov a Barcelonou poslal německý klub do vedení ve 47. minutě Ribéry. Konečnou remízu zajistil sedmnáct minut před koncem druhé půle Keita. Barcelona vyhrála úvodní zápas 4:0 a remízou 1:1 v odvetném utkání si pohlídala postup mezi nejlepší čtyři kluby Evropy.

Odvetné zápasy Ligy mistrů, čtvrtfinále:
Chelsea - Liverpool 4:4
Branky: 51. Drogba, 57. Alex, 76. a 89. Lampard - 19. Aurelio, 28. Alonso z pen., 81. Leiva, 83. Kuijt. První zápas 3:1, postupuje Chelsea.
Bayern Mnichov - Barcelona 1:1
Branky: 47. Ribéry - 73. Keita. První zápas 0:4, postupuje Barcelona.

Reklama

Související témata: