Hlavní obsah

Čech po skvělém výkonu v Barceloně sklízí chválu, kam se podívá

PRAHA

Nemít v bráně Petra Čecha, londýnská Chelsea by v prvním utkání semifinále Ligy mistrů těžko odjížděla ze hřiště Barcelony s bezbrankovou remízou. Česká reprezentační jednička ukázala, že je opět ve famózní formě, za což si vysloužila velkou chválu z tábora Blues. „Zachránil nám zápas. S výsledkem jsme spokojeni,“ sklonil poklonu Čechovi kouč hostí Guus Hiddink.

Článek

„Je to úspěch proti týmu, který se prezentuje tak pohledným fotbalem,“ nechal se pro deník The Times slyšet nizozemský kouč na lavičce Blues. „Podařilo se nám hrát takticky disciplinovaně, v obraně jsme si odehráli své, ačkoliv držení míče v první poločase na naší straně nebylo,“ dodal dvaašedesátiletý trenér poté, co se Barcelona rozloučila s jeho týmem po výsledku 0:0.

Opěvovaný gólman na Nou Campu vytáhnul proti domácím čtyři famózní zákroky. Postupně si na něj v zápase nepřišel Henry, Eto´o, Daniel Alves ani Hleb. Čech má tak velkou zásluhu na tom, že Katalánci poprvé v této sezóně nedokázali na domácím hřišti najít recept na vstřelení branky. Celkově jsou Blues čtvrtým týmem, který v této sezóně od Barcelony neinkasoval. Svěřenci Pepe Guardioly nasázeli soupeřům už 140 gólů ve všech soutěžích.

Čech věří v postup

„Jejich ofenzíva má ohromnou sílu, kterou jsme chtěli eliminovat,“ řekla po zápase česká brankářská jednička Čech. „Bránili jsme velice dobře, ale občas jsme mohli podržet míč na našich kopačkách lépe,“ všiml si. „I my jsme měli nějaké příležitosti, ale bohužel jsme je nevyužili,“ dodal bývalý sparťan.

Čech si v odvetě proti vedoucímu týmu španělské La Ligy věří. „Udržet na hřišti Barcelony čisté konto je vždy povzbudivé. Doufejme, že stejný výkon v defenzivě předvedeme i za týden. Na domácím trávníku navíc vždycky skórujeme,“ povzbuzuje se šestadvacetiletý český rodák.

Slova chvály na defenzivu hostů pěl také kapitán Londýňanů John Terry. „Soupeř sice měl častější držení míče, ale my jsme byli vzadu semknutí,“ všiml si pro server fifa.com anglický reprezentant. „Koukali jsme se na video a na domácí se dobře připravili. Je to skvělý výsledek a my se vracíme na Stamford Bridge, abychom si vybojovali postup,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: