Hlavní obsah

Zaveďte video i ve fotbale, vyzval zdrcený Čech

LONDÝN

Skončit těsně pod vrcholem, to už je v Lize mistrů zřejmě úděl fotbalistů Chelsea. Loni podlehli až ve finále v penaltovém rozstřelu Manchesteru United, letos ztroskotali v semifinále na Barceloně. Rozčarování zavládlo na Stamford Bridge obrovské. Když už se Petr Čech a spol. viděli ve finále, vzal jim postup ve třetí minutě nastavení Iniesta.

Článek

Kruté, příliš kruté. Nejen s tímto pocitem se vyrovnávají fotbalisté Chelsea. Nemohou pochopit, že je v semifinále Ligy mistrů může rozhodčí „zaříznout“ tak, jak to v odvetě s Barcelonou předvedl Nor Övrebö.

„Pro všechny je obrovské zklamání to, co se stalo. Celosezónní úsilí přišlo vniveč v utkání, v němž jsme byli lepší a měli postoupit. Ale bohužel, přišly neuvěřitelné verdikty rozhodčího, krásný gól Iniesty - a po remíze 1:1 jsme skončili vyřazení v semifinále Ligy mistrů,“ líčí z Londýna své pocity brankář Petr Čech.

„Je to škoda. Měli jsme další brankové příležitosti a čtyřikrát právo se dožadovat penalty. Je pro mě absolutně nepochopitelné, že rozhodčí ani jeden z těchto přestupků nepotrestal, přestože od nich stál deset metrů,“ přidává se gólman české reprezentace ke kritikům norského sudího.

„Je to k zamyšlení pro celou UEFA. Ve dvou semifinálových duelech se staly incidenty, k nimž by při zavedení videa vůbec dojít nemohlo,“ vyzval Čech.

Reklama

Související témata: