Hlavní obsah

Dvojku bych nedával, radí Blažek sázkařům

PRAHA

Už v Liberci si hodně zachytal. A v úterý čeká gólmana Sparty Jaromíra Blažka něco podobného. "Možná to bude tentokrát ještě větší palba," směje se reprezentační náhradník s výtečnou formou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bude se Jaromír Blažek (druhý zleva) radovat se svými spoluhráči po úterním utkání s Chelsea?

Článek

Společně s libereckým Antonínem Kinským se o víkendu předháněli, kdo předvede krásnější zákrok. Blažek minisouboj prohrál, mistr je daleko za očekáváním, v lize figuruje až na sedmém místě a na vedoucí Baník Ostrava má nyní manko hrozivých devíti bodů.

"Teď není čas na nějaké patlání. Mužstvo je i přes porážku v pohodě. Máme na Chelsea chuť," vyvrací brankář možnost, že v týmu není všechno v pořádku.

Největší pozor na Rumuna

Co může od dnešního utkání čekat? Blažek se nechystá na typický ostrovní fotbal plný centrů do šestnáctky, který gólmany často dost bolí. "Posbírali hráče ze spousty mužstev v Evropě, proto Chelsea produkuje něco trochu jiného než ostatní tamní týmy."

Na koho si má dávat dnes největší pozor, o tom má jasno. Rumunský útočník Mutu, který zamířil do Anglie z Parmy, dal dosud v každém utkání v dresu "modrých" branku! "Tak na toho si dám opravdu bacha. Je z nich asi nejlepší," tvrdí gólman, který si prý snad nejvíce zachytal v Lize mistrů v Portu v sezóně 1999/00, kdy tam Letenští uhráli remízu 2:2.

Co nejméně chyb

Že by Sparta mohla soupeře nachytat na tom, že ji podcení, v to nikdo nedoufá. Hlavně proto, že se jedná o první zápas nového ročníku Champions League a Chelsea prostě musí při obrovských finančních investicích vyhrávat.

"Jsou to profíci, špičkový klub hrající s obrovským nasazením, a hlavně: nejdeme hrát o perleťový pohár, ale Ligu mistrů," má jasno Blažek, že soupeř na to 'vlítne' hned od začátku. "Když mají dvě šance, jednu promění. Musíme to odehrát na co nejméně chyb," vidí jediný recept na úspěch, který by byl zkrátka senzací: "Dvojku bych nedával," radí sázkařům.

Reklama

Související témata: