Hlavní obsah

Na Spartu přijelo 1500 britských fanoušků

PRAHA

Zápas pražské Sparty a londýnské Chelsea ve fotbalové Lize mistrů bude dnes večer na Letné sledovat kolem 1500 britských fanoušků. Třetina z nich přicestovala do hlavního města během pondělí, zbytek dorazí do začátku utkání, řekla dnes ČTK Eva Miklíková z pražské policejní správy.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

DEFAULT TITLE

Článek

Mezi ostrovními návštěvníky mohou být i proslulí 'rowdies'. Policie proto podle Miklíkové již posílila hlídky a speciální pořádkové jednotky. "Pohyb fanoušků monitorujeme od jejich příletu na ruzyňské letiště. Do této chvíle jsme nezaznamenali žádné problémy nebo konflikty," uvedla kolem 14:30 mluvčí. Dodala, že fanoušci se pohybují po městě spíš rozptýleně nebo jen v malých skupinách. Policie podle ní již přistoupila i k dopravním opatřením v ulici U Sparty.

Krátce po poledni v ulicích hlavního města mnoho anglických fanoušků nebylo. Malé hloučky mladých mužů v modrých fotbalových dresech se procházely hlavně po Václavském a Staroměstském náměstí. Někteří neodolali českému pivu, jiní obchodům se suvenýry. "Jsme tu kvůli Chelsea, ale taky abychom si prohlédli Prahu," řekl zpravodajce ČTK manželský pár z Londýna, který na Karlově mostě kupoval černobílou grafiku. Svému oblíbenému týmu věří a je přesvědčen, že vyhraje.

Reklama

Související témata: