Hlavní obsah

Poborský: Nešli jsme štěstí naproti

PRAHA

Dlouho nevycházeli fotbalisté Sparty po nešťastném konci souboje s Chelsea ze šatny. Branka pět minut před koncem je zdrtila. "To bych se pos..., dostat takový gól," ulevil si cestou ze studia České televize kouč Jiří Kotrba. Kapitán Karel Poborský uznával, že soupeř si i přesto, že nepodal nijak oslnivý výkon, vítězství plně zasloužil.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Sparťanský fotbalista Martin Zbončák (vpravo) odehrává míč před Glenem Johnsonem z anglické Chelsea v Lize mistrů

Článek

"Ve druhé půli jsme míče jen odkopávali, nedali jsme si dvě přihrávky, ta finální nebyla ani jedna," vykládal. Po utkání si vyměnil dres s Verónem, bývalým spoluhráčem z Lazia Řím, které bude příštím soupeřem Sparty v Lize mistrů. "Ani jsme si nic neřekli," mávl rukou nakvašeně.

Nešťastná Petrášova srážka

"Vůbec jsme nešli štěstí naproti. Ten gól byl trochu náhodný, nějak nám to tam propadlo, to bolí, ale přiznejme si sportovně na rovinu: kvalita byla na jejich straně," říkal. Zklamán byl i slovenský obránce Martin Petráš. Nejen z výsledku, ale hlavně proto, že po poločase musel střídat kvůli zranění kotníku. "Do našeho vápna letěl dlouhý balón, Tomáš Hübschman šel s někým do skluzu a nešťastně jsme se srazili," popisoval těsně před tím, než s doktorem Váchalem odjel na vyšetření do nemocnice.

Druhý poločas sledoval z lavičky. "V prvním poločase jsme hráli celkem dobře, měli i pár šancí, i když ne stoprocentních. Ale pak už měla Chelsea optickou převahu, dostala se do dvou příležitostí a jednu z nich proměnila," vykládal Petráš. "Jasně tím ukázala, že je velkým týmem," přizvukoval vedle stojící Tomáš Jun. Ještě na nich bylo vidět, že nejsou tolik sehraní, ale balóny na jeden dotek si dávali parádně," obdivoval londýnský velkoklub ruského miliardáře Abramoviče mladý sparťanský útočník.

Chelsea výhra nabudí

K nejlepším mužům ve sparťanském dresu patřil brankář Jaromír Blažek, který byl z prohry hodně smutný: "Ten gól paradoxně nepadl ze žádného přečíslení nebo brejku, ale za situace, kdy jsme měli v šestnáctce deset hráčů. Neumím si vysvětlit jak k tomu došlo, ale je to pro nás škoda."

Hráči Chelsea byli s jednobrankovou výhrou maximálně spokojeni. "Sparta ukázala, že je dobré mužstvo. Když byl po půli bezbrankový stav, nikdo se nemohl divit. Odpovídalo to průběhu hry," prohlásil francouzský kapitán Marcel Desailly. ,Jsem rád, že se nám v závěru podařilo dát důležitý gól. Takový výsledek je povzbuzením do dalších těžkých zápasů," dodal.

Úsměv zářil na tváři Franku Lampardovi, který posílil ofenzívu hostů po přestávce: "Trenér nám už před utkáním říkal, že pokud budeme hrát pomalu a nezrychlíme hru, do sevřené sparťanské obrany se těžko dostaneme. My jsme se proto snažili sbírat míče ve středu pole a posílat je co nejrychleji za obránce. To se nám vyplatilo."

Do několika šancí se dostal argentinský útočník Hernán Crespo, jehož pravá noha je pojištěna údajně na víc, než stojí celá Sparta dohromady. "V dnešním zápase měl především ukázat, jak do mužstva zapadne. Myslím si, že bude velmi platný. To, že neproměnil šance, není nic nepřirozeného. Důležité je, že se do nich dostane," řekl o svém svěřenci trenér Chelsea Claudio Ranieri.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG