Hlavní obsah

Kopali se, sprostě si nadávali, ale za Řepkovo zranění Hartig nemohl

PRAHA

Hartig po něm šel, Řepka nezůstával Hartigovi nic dlužen, ale za zranění vůdce letenského týmu nakonec nikdo z klokanů nemohl. Když už v nastaveném čase pražského derby odkulhával sparťanský obránce za pomoci doktora ze hřiště, vystřídaný Hartig už na place nebyl. A mladý Nešpor si v běžeckém souboji, po němž se Řepka skácel k zemi, na letenského tvrďáka nic nedovolil.

Článek

„Nechtěli jsme žádného hráče Sparty před cestou do Atén zranit, proto jsme nehráli nijak agresivně,“ hájil své svěřence trenér klokanů Pavel Hoftych.

Sparta přesto o největší oporu svého mužstva přišla. Ze soubojů s útočníkem klokanů Lukášem Hartigem, při nichž to jiskřilo a i sprostá slova padala, vyšel Řepka nezraněn, v běžeckém souboji s mladým Nešporem ho ale zradil sval.

„Šli jsme po sobě od začátku, protože Řepka s Bergrem si zřejmě mysleli, že jsem si v souboji s Pamičem pomohl loktem. Nevím o tom, zákeřně jsem nehrál, zranit jsem už teprve nikoho nechtěl. Takové souboje k ligovému fotbalu patří. Sprostá slova, která mezi mnou a Řepkou padla, také,“ vysvětloval útočník Bohemians Lukáš Hartig, proč to mezi ním a Sparťany tak jiskřilo a proč nejen Řepka, ale i Berger mu během derby měl co vysvětlovat.

Sparťané věří v Řepkovo uzdravení

„Kdybychom nechali Spartu hrát, neměli jsme šanci na úspěch,“ stál si za svým.

„Tvrdá hra Bohemky nám opravdu nevadila,“ odmítal i kapitán Sparty Berger názor, že je klokani rozkopali.

Jenže co je to platné, když Letenští o šéfa obrany a svého vůdce na hřišti i v kabině Řepku přišli. Před kvalifikační odvetou Ligy mistrů v Aténách by to byla děsivá rána.

„Chyběl by, to se ví. Zkušenosti budou hrát v Aténách velkou roli. A to už nemluvím o tom, že je naším nejlepším obráncem,“ uvědomoval si sparťanský kapitán Berger, jak moc by Řepka v kvalifikační odvetě scházel.

„Hráče na jeho post samozřejmě máme, ale nahradit Tomášovy fotbalové kvality lze těžko. Je lídrem a osobností týmu, takže i na soudržnost mužstva by to vliv mít mohlo. Museli bychom se ale s jeho absencí vyrovnat. Při neúčasti Bergra jsme to také svedli,“ utěšuje se i sparťanský kouč Chovanec.

A samozřejmě doufá, že lékaři a fyzioterapeuti, kteří mají Řepku v péči i po celý víkend, ho dají dohromady natolik, že pod Akropolí nastoupí.

Reklama