Hlavní obsah

Řepka zůstal doma. Za Spartou poletí do Atén soukromým letadlem!

PRAHA

Zraněného Tomáše Řepku nechala Sparta doma. Tedy zatím, neboť opora Pražanů by měla ke kvalifikační odvetě Ligy mistrů do Atén za mužstvem přece jen dorazit. Společně s trenérem Chovancem a letenským šéfem Křetinským poletí do Řecka soukromým letadlem. „Celé pondělní dopoledne ještě absolvuje rehabilitaci na vysočanské klinice u doktora Váchala,“ vysvětloval během pondělního odletu z Ruzyně mluvčí Pražanů Ondřej Kasík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce Sparty Tomáš Řepka zatím zůstal v Praze v péči lékařů.

Článek

Kolem Řepky se v posledních dnech točí na Letné úplně všechno. V samém závěru pátečního derby s Bohemians si totiž stoper Pražanů natáhl sval a jeho start v úterní odvetě třetího kvalifikačního předkola Ligy mistrů je od té chvíle krajně nejistý.

Záleží na Tomášovi, pravil doktor

„Opakovaná sonografie neprokázala natržení svalu. Má ho natažený, takže celý víkend na Tomášovi pracovali fyzioterapeuti. Vůbec nedovedu odhadnout, zda ho dají do kupy,“ prozradil při odletu Sparty pod aténskou Akropoli letenský lékař MUDr. Petr Novák. „Svalové poranění je zrádné, to, co se zpočátku jeví jako banalita, se může zhoršit. Bude tudíž záležet na tom, jak se Tomáš bude cítit.“

Řepka byl a bude v péči fyzioterapeutů, proto také soukromé letadlo, s nímž do Řecka poletí. „Než aby se trmácel celé dopoledne s výpravou, čekal ve frontách na odbavení a trávil hodiny putováním s mužstvem, bude lepší, aby ještě v pondělí absolvoval další rehabilitaci na vysočanské klinice u doktora Váchala. Do Atén poletí v pondělí večer nebo v průběhu úterního dopoledne,“ prozrazoval mluvčí Sparty Ondřej Kasík, co Řepku v Praze čeká.

Problémem je čeština

„Scházel by nám. A moc, protože i v Řecku má Tomáš jméno a u útočníků patřičný respekt,“ uvědomoval si Řepkův parťák ve stoperské dvojici Sparty Roman Hubník, jak citelná by pro Pražany Řepkova absence byla.

Ve stoperské dvojici by zřejmě musel vyrukovat s mladým Rakušanem Hohenederem. „Problém by nastal asi v tom, že ještě neumí česky, takže komunikace mezi námi by mohla váznout,“ připouštěl potíže.

Rychlokrus se na Letné nekonal

Přesto během víkendu na Letné žádný rychlokurs češtiny pro Hohenedera nebo němčiny pro Hubníka neproběhl. „Česky sice Hoheneder nerozumí, ale základní fotbalové výrazy ovládá. A je to vnímavý a inteligentní kluk. Navíc on pokyny udílet nebude, od toho by byl na place Hubník, který bude mluvit i za Niclase," plánoval letenský trenér Martin Hašek.

A že by snad měly panovat obavy, jak Hoheneder zvládne pekelné prostředí, jež se v úterním odvetě Panathinaikosu se Spartou pod Akropolí očekává? „V přípravě dostal nejvíce prostoru ze všech, je adaptovaný a nachystaný natolik, že utkání zvládne. Ostatně, za rakouskou jedenadvacítku odehrál řadu těžký zápasů, v rakouské lize zrovna tak,“ je si jistý Hašek, že by s Hohenderem atmosféra nezacloumala.

„Celé léto byl připravovaný jako trojka na místo stopera, takže je nachystán jako alternativa za Řepku. Dokud však existuje naděje, že by Tomáš mohl v odvetě nastoupit, budeme ji živit,“ zachovával si víru v Řepkův start trenér Martin Hašek.

Víru má ovšem celá fotbalová Sparta, která teď s napětím očekává, v jakém stavu nakonec Řepka v doprovodu trenéra Chovance a letenského bosse Křetínského nakonec dorazí.

Reklama

Související témata: