Hlavní obsah

Jaroslav Černý: Sezóna ještě není ztracená, zklamání je však obrovské

Patří k zkušenějším hráčům Jarolímova týmu a třeba během jarní krize fotbalové Slavie se neváhal pěkně opřít do vlastních řad. Po šokujícím vyřazení s Šeriffem Tiraspol v předkole Ligy mistrů však i záložník Jaroslav Černý těžko hledal slova, aby popsal, co se stalo. Obrovská šance, která se českému šampiónovi nabízela, je nenávratně pryč.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Jaroslav Černý brání fotbalistu Tiraspolu Florenta Rouambu.

Článek

Co teď cítíte? Cesta do Ligy mistrů byla letos tak schůdná...

Je to pro nás obrovský šok. Vedli jsme, Šeriff si nic nevytvořil - a pak jsme po zakopnutém míči dostali v 94.minutě osudný gól... Teď se z toho musíme co nejrychleji otřepat a soustředit se na ligu.

Co se vlastně při inkasovaném gólu stalo?

Ani přesně nevím, v čem byla chyba. Faul na půlce, standardka... Hlavně jsme měli závěr dohrát na jejich polovině, ne aby se útoky valily pořád jen na nás. To bylo špatně.

Byl ještě po vyrovnání vůbec čas na zvrat?

To už by asi byl opravdu zázrak. Vedli jsme 1:0, do konce zbývalo jen pár vteřin. Samozřejmě jsme cítili, že postup je blízko.

Zápas Slavia - Šeriff na Sport.cz
ON-LINESlavia Praha - Šeriff Tiraspol 1:1
REFERÁTSen Slavie o Lize mistrů se rozplynul
TRENÉRPotupa? Pád na dno? Co mám říct?
OHLASYSlávisté jsou v šoku
ČERNÝSezóna ztracená není

Čím si vysvětlujete, že vám začátek sezóny vůbec nevyšel?

Doma s Mladou Boleslaví jsme odehráli dobrý zápas, i když jsme srovnávali na konečných 1:1. Také v Tiraspolu jsme uhráli to, co jsme potřebovali. V Brně nám to nevyšlo, to je pravda. Ale odveta proti Šeriffu zase nebyla tak špatná, jenže dostali jsme gól z jediné jejich střely...

Chybou však bylo, že jste vedení 1:0 nedokázali pojistit druhým gólem.

Vedli jsme a nechtěli zápas zase tolik otevřít. Nějaké střely a náznaky jsme měli. Ale řešili jsme to moc zbrkle.

Zajímá vás v této situaci Evropská liga?

Bylo by hezké do ní postoupit, ale teď se především musíme vzpamatovat. Musíme se vzchopit aspoň v domácí lize. Pomýšleli jsme ovšem na Ligu mistrů, zklamání je obrovské.

Takže ztracená sezóna?

To se přece po čtyřech zápasech tvrdit nedá. Pokud obhájíme mistrovský titul a postoupíme do Evropské ligy, nebude to tak špatné. Momentálně však zažíváme obrovský šok.

Reklama

Související témata: