Hlavní obsah

Plašil gólem zařídil Bordeaux bod proti Juventusu

LONDÝN

Český záložník Jaroslav Plašil zařídil svému klubu Girondins Bordeaux bod v prvním utkání Ligy mistrů na trávníku Juventusu. Reprezentační fotbalista vyrovnával v 75. minutě, Juventus vedl po brance Iaquinty. Bordeaux remizovalo s Juventusem 1:1. Chelsea Petra Čecha vstoupila do Champions League vítězstvím nad Portem 1:0. Hattrickem se blýskl Grafite z Wolfsburgu, jehož tým zvítězil nad CSKA Moskva 3:1.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux se raduje se svým spoluhráčem Alou Diarrou z branky do sítě Juventusu.

Článek
Fotogalerie

Velká chvíle Plašila, který hrál Ligu mistrů naposledy před pěti lety v Monaku, přišla v 75. minutě. Sedmadvacetiletý hráč zblízka doklepl do sítě trestný kop a Bordeaux si odváží poměrně nečekaný bod.

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux střílí gól do sítě Juventusu v utkání Ligy mistrů.foto: Reuters/Stefano RellandinVýhru 1:0 slaví brankář Petr Čech, jehož Chelsea těsně porazila Porto díky brance Anelky z úvodu druhé půle. Útočná síla Chelsea v úterý utrpěla absencí nejlepšího střelce Didiera Drogby, který si začal odpykávat třízápasový disciplinární trest za jarní vulgární napadení norského sudího Övreböa v semifinále loňského ročníku. Zklamán opouštěl hřiště obránce Tomáš Ujfaluši s Atlétikem Madrid, které se doma muselo spokojit jen s bezbrankovou remízou proti kyperskému nováčkovi soutěže APOELu Nikósie.

Zadák Tomáš Sivok i s celou obranou Besiktase Istanbul dlouho odvracel ataky Manchesteru United, ale souboj tureckých a anglických šampionů nakonec vyzněl pro hosty. Manchester jako už poněkolikáté spasil záložník Paul Scholes přesnou trefou v 77. minutě.

Útočník Tomáš Necid při své premiéře v Lize mistrů neodvrátil prohru CSKA Moskva 1:3 na hřišti německých mistrů ve Wolfsburgu. Jejich triumf zajistil hattrickem brazilský kanonýr Grafite, který dokázal, že si udržel formu z loňské sezóny, kdy v bundeslize nasázel 28 tref. Necid přišel na hřiště až v poslední desetiminutovce, kdy CSKA o jednu branku prohrával. Z dálky pak sledoval, jak Grafite zpečetil výhru Wolfsburgu, který tak zažil povedenou premiéru v Lize mistrů. Zadák Jan Šimůnek se na straně vítězů nevešel mezi nominované.

Grafite v dresu Wolfsburgu se raduje z branky do sítě CSKA Moskva.foto: Reuters/Christian Charisius

Další reprezentační bek Marek Jankulovski zůstal jen na lavičce náhradníků AC Milán při jeho výhře 2:1 v Marseille. Italský velkoklub se po roční odmlce úspěšně vrátil mezi evropskou elitu a povedla se mu také odveta za prohrané finále soutěže v roce 1993, kdy právě mužstvu Olympique podlehl.

Hvězdný Real Madrid podle očekávání zvládl duel na hřišti FC Curych a zvítězil vysoko 5:2. Nejdražší fotbalista historie Cristiano Ronaldo ve 27. minutě vstřelil první gól letošního ročníku a Bílý balet vedl v průběhu už o tři branky. Domácí po změně stran dokázali snížit na rozdíl jediného gólu, ale závěr už si hosté pohlídali a dalšími dvěma trefami odmítli senzaci.

Zápasy 1. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů
Skupina A
Juventus Turín - Girondins Bordeaux 1:1 (0:0)
Branky: 63. Iaquinta - 75. Plašil. Rozhodčí: Övrebö (Nor). Diváci: 21.000.
Maccabi Haifa - Bayern Mnichov 0:3 (0:0)
Branky: 85. a 87. Müller, 64. Van Buyten. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 41.000.
Skupina B
VfL Wolfsburg - CSKA Moskva 3:1 (2:0)
Branky: 36., 41. z pen. a 87. Grafite - 77. Zagojev. Rozhodčí: Lannoy (Fr.). Diváci: 25.017
Besiktas Istanbul - Manchester United 0:1 (0:0)
Branka: 77. Scholes. Rozhodčí: Rizzoli (It.). Diváci: 33.000.
Skupina C
FC Curych - Real Madrid 2:5 (0:3)
Branky: 64. Margairaz z pen, 65. Aegerter - 27. a 89. Cristiano Ronaldo, 34. Raúl, 45+1. Higuaín, 90.+4 Guri. Rozhodčí: Atkinson (Angl.). Diváci: 24.000.
Olympique Marseille - AC Milán 1:2 (0:1)
Branky: 49. Heinze - 28. a 74. Inzaghi. Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). Diváci: 59.000.
Skupina D
FC Chelsea - FC Porto 1:0 (0:0)
Branka: 48. Anelka. Rozhodčí: Plautz (Rak.). Diváci: 40.000.
Atlético Madrid - APOEL Nikósie 0:0
Rozhodčí: Thomson (Skot.). Diváci: 40.000.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články