Hlavní obsah

VIDEO: Rooney v Istanbulu neunesl střídaní a vzteky mrskl kopačkou

PRAHA

Opět až do nepříčetnosti se vytočil fotbalový útočník Manchesteru United Wayne Rooney, když ho kouč Rudých ďáblů stáhnul ze hřiště v 63. minutě prvního zápasu nového ročníku Ligy mistrů na půdě Besiktase Istanbul. „Wayne není nikdy spokojený, když je stažený ze hřiště. Má v sobě energii, která ho nutí hrát celý zápas,“ řekl na adresu svého svěřence kouč Rudých ďáblů Ferguson.

Foto: Murad Sezer , Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney je proti své vůli střídán koučem Sirem Alexem Fergusonem v utkání Ligy mistrů v Istanbulu.

Článek

Jak se později ukázalo, trenér hostí udělal se stažením Rooneyho dobrý tah. O čtrnáct minut později totiž vítězný gól zápasu vsítil Paul Scholes. Ještě předtím na sebe ovšem Rooney nezapomněl upozornit. Z trávníku šel anglický reprezentant otráveně a když dosedl na lavičku náhradníku, mrskl kopačkou o zem. „Wayne není nikdy spokojený, když je stažený ze hřiště,“ neřešil příliš trenér Ferguson rozlícení svého forvarda.

Hosty na horké istanbulské půdě nečekalo jen dvaatřicet tisíc rozvášněných fanoušků Besiktase, kteří je přivítali v bouřlivé atmosféře. Někteří z nich se dokonce uchýlili k dráždění hráčů Manchesteru laserovými paprsky.

„Viděl jsem, že někdo z davu používá laser. O poločase to šla vyřešit policie a údajného provinilce dopadla. Stále tím mířili na Jonnyho Evanse,“ nechal se slyšet Ferguson. Toho potěšil moment ze 77. minuty, kdy hlavou usměrnil gólmanem vyražený míč mezi tři tyče veterán Scholes.

Fascinace atmosférou

„Byl to dobrý gól, který vzešel z pohledné akce. Paul Scholes se ukázal jako Paul Scholes a vstřelil svůj typický gól,“ těšilo kouče United. „Je skvělé, že se nám podařilo uspět na hřišti soupeře. Navíc když nás tady potkala tak úžasná atmosféra. Ještě nikdy jsem neslyšel takový hluk na stadiónu,“ přiznal Ferguson.

Z vítězství měli samozřejmě radost i sami hráči Manchesteru United. „Nemyslím si, že to byl z naší strany ten nejlepší zápas, ale výhra je výhra,“ pronesl šťastný střelec Scholes. „Při situaci, kdy jsem skóroval, šlo vlastně o první moment, kdy jsem zaútočil,“ přiznal.

Bouřilvé prostředí na stadiónu Besiktase si nemohl vynachválit ani obránce hostí Gary Neville. „Turečtí fandové vytvořili atmosféru, která není nikde jinde v Evropě. Kdyby se jim podařilo vstřelit gól, bylo by to pro nás neskutečně složité. Udrželi jsme ale čisté konto a to je z pohledu defenzivy to nejdůležitější,“ dodal pro deník The Sun Neville.

Reklama

Související témata: