Hlavní obsah

VIDEO: I v lijáku jsme dokázali uspět, tvrdil Čech po výhře nad Portem

LONDÝN/PRAHA

Nejpříjemnější zápas to pro něj rozhodně nebyl. V Londýně od rána pršelo, terén byl zmáčený a dešťové přeháňky se proháněly nad stadiónem i během utkání. Přesto se Petru Čechovi podařilo v brance Chelsea v úvodním zápase Ligy mistrů udržet proti Portu čisté konto a mohl se tak radovat z vítězství 1:0. O vítězství Blues rozhodl ve 47. minutě Nicolas Anelka.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech v utkání proti Portu

Článek

Chelsea pracuje na začátku sezóny jako dobře namazaný stroj. Carlo Ancelotti pokračuje v úspěšné práci předchozího trenéra Guuse Hiddinka a se svým týmem v soutěžním zápase neztratil ještě ani jeden bod. I proto vede tým ze Stamford Bridge po pěti zápasech Premier League s patnácti body. Po zisku anglického Superpoháru se jeho svěřencům podařilo úspěšně vstoupit i do evropských pohárů.

Trenér Chelsea Carlo Ancelottifoto: ČTK/AP/Tom Hevezi

Jednoduché utkání to ovšem nebylo. V Londýně totiž panovalo klasické britské počasí. „Byl to velmi náročný zápas přinejmenším ze dvou důvodů,“ ohlížel se na svých oficiálních stránkách reprezentační brankář. „Kvůli kvalitě soupeře a také kvůli těžkým podmínkám na rozmáčeném hřišti, protože v Londýně od rána silně pršelo,“ vyprávěl Čech, který nastoupil k 60. zápasu v Lize mistrů.

Právě český brankář byl u zrodu akce, která poprvé a naposledy rozjásala stadión Blues. Po Čechově dlouhém výkopu se po Kalouově přihrávce dostal k míči Anelka. Jeho první ránu sice brankář Helton vyrazil, na dorážku však už byl krátký.

Nicolas Anelka v dresu Chelsea se raduje z branky do sítě Porta.foto: Reuters/Dylan Martinez

„Poměr střel na bránu byl 6:6. I to svědčí o tom, že to bylo z obou stran velmi kvalitní utkání. Rozhodla naše trefa na začátku druhého poločasu,“ shrnul sedmadvacetiletý brankář, který na konci zápasu zlikvidoval několik nebezpečných střel portugalského celku.

Chelsea se ve skupině D, v níž hrají ještě APOEL Nikósie a Atlético Madrid, dostala na první příčku. Další zápas v Lize mistrů sehrají svěřenci Carla Ancelottiho 30. září na hřišti kyperského týmu. Již tuto neděli Chelsea přivítá na Stamford Bridge v rámci 6. kola Premier League Tottenham.

Reklama

Související témata: