Hlavní obsah

Nenasytný Messi chce ve Stuttgartu vykročit za obhajobou v Lize mistrů

PRAHA

Deset ku devadesáti, to jsou šance, které Alexandr Hleb dává svému týmu před soubojem s obhájcem trofeje. Ve Stuttgartu běloruský fotbalista hostuje právě z Barcelony, a tak dobře ví, o čem před úvodním duelem osmifinále Ligy mistrů mluví. Ve druhém utkání úterního večera Olympiakos Pireus hostí Bordeaux s Jaroslavem Plašilem.

Článek

Fotbalový nenasyta nemá stále dost. Lionel Messi loni s Barcelonou vyhrál Ligu mistrů, Superpohár, mistrovství světa klubů, La Ligu i Španělský pohár, sám pro sebe pak přidal Zlatý míč i ocenění nejlepšího hráče světa podle FIFA. A pořád je to argentinskému virtuózovi v kopačkách málo...

„Máme skvělý tým a toho musíme využít. Pokud budeme krok za krokem tvrdě pracovat, můžeme vyhrát další tituly. A samozřejmě obhájit triumf v Lize mistrů,“ vyhlásil Messi před cestou do Stuttgartu, kde Barca vstoupí do osmifinále nejprestižnějšího poháru.

Kolos z Nou Campu má řadu zraněných, přesto zůstává velkým favoritem. „Německé týmy jsou vždy nepříjemným soupeřem. V poslední době však proti nim máme dobrou bilanci a výhodou je, že odvetu budeme hrát doma. Přesto chceme vyhrát již ve Stuttgartu, aby byl klid,“ ujistil Messi s poukazem, že z pěti posledních zápasů v Německu jeho tým třikrát vyhrál a dvakrát remizoval.

Jsme bez šancí, varuje pesimista Hleb

Stuttgart byl po podzimu ohrožený sestupem z bundesligy, na jaře však zázračně pookřál a dere se vzhůru. O víkendu se tým kouče Grosse naladil výhrou 5:1 v Kolíně nad Rýnem, kde se čtyřmi góly zaskvěl útočník Cacau. „Pomůže nám to. Jestliže si stejnou formu přeneseme i do úterního zápasu, můžeme způsobit rozruch a překvapit,“ troufá si kanonýr.

Spoluhráče Hleba by však jen rozesmál. Bělorus hostuje ve Stuttgartu právě z Barcelony, a tak má o vyhlídkách obou soupeřů jasno. „Naše šance jsou hodně malé, asi tak 10 ku 90. Sám jsem na Nou Campu poznal, že Barcelona je nejsilnější na světě. Proto jsem si ji jako jedinou nepřál,“ řekl Alexander Hleb.

Plašil možná duel s Olympiakosem stihne

Úřadující francouzský šampión Girondins Bordeaux řádil v základní skupině, kde v konkurenci Bayernu Mnichov a Juventusu Turín ztratil pouze dva body. Na dobré výkony chce navázat na horké půdě Olympiakosu.

„Čeká nás těžký zápas. Musíme se pokusit vstřelit co nejdříve gól. Trefa ze soupeřova hřiště může mít cenu zlata. Věřím, že si před odvetou vytvoříme slibnou výchozí pozici,“ plánuje Diego Placente, argentinský obránce ve službách Bordeaux.

Základním kamenem úspěchu Olympiakosu v této sezóně jsou spolehlivé výkony defenzivní formace. V ní je pilířem především Olof Mellberg, bývalý obránce Aston Villy. Pozlobit by ho snad mohl i Jaroslav Plašil. Český reprezentant je po výronu kotníku, ale měl by se dát do pořádku.

Osmifinále Ligy mistrů
Úterý 23. února
20:45 Stuttgart - Barcelona (ČT4), Olympiakos Pireus - Bordeaux (Nova Sport)
Středa 24. února
18:30 CSKA Moskva - Sevilla (Nova Sport), 20:45 Inter Milán - Chelsea (ČT4)
Odvety těchto dvojic se budou hrát 16.-17. března

Reklama

Související témata: