Hlavní obsah

Nejsledovanější duel Ligy mistrů je tady. Chelsea si to rozdá s Interem, Ancelotti s Mourinhem

LONDÝN

Ve třech zápasech italské Serie A na lavičku milánského Interu potrestaný José Mourinho nesměl, v úterý večer v osmifinálové odvetě Ligy mistrů se na ní na Stamford Bridge ale portugalský kouč samozřejmě posadí. „A to pro hráče bude obrovská psychologická výhoda, od níž se odrazí do čtvrtfinále,“ je přesvědčen prezident Interu Massimo Moratti před ostře sledovaným střetnutím s Chelsea.

Foto: Max Rossi, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea z gólu Salomona Kaloua (vlevo) v prvním zápase proti Interu.

Článek

Žádná z osmifinálových partií neměla a nebude mít takový náboj, jako souboj Chelsea s Interem. Už proto, že Mourinho ještě před půldruhým rokem Blues vedl a teď přijel do Londýna, aby svůj bývalý klub z Ligy mistrů vyřadil. Ale vlastně i proto, že se současným koučem Chelsea Carlo Ancelottim se utkal loni v italské lize a Scudetto mu sebral. A marně mohou oba trenéři opakovat: „Je to zápas mezi Chelsea a Interem a nikoli válka mezi Ancelottim a Mourinhem!“

Eto´o: Když vyřadíme Chelsea, vyhrajeme Ligu mistrů

I hráči obou týmů před dnešním konfrontací, k níž bude Inter nastupovat s výhrou 2:1 v prvním duelu, napětí cítí a přiznávají. „Všechno máme ve svých rukou a když podáme náš obvyklý výkon, nemůžeme vypadnout. Pokud vyřadíme Chelsea, vyhrajeme celou Ligu mistrů,“ je přesvědčen kamerunský legionář v barvách Interu Samuel Eto´o.

V prvním utkání na San Siru se brankář Petr Čech zranil a ani k odvetě nenastoupí. Mezi tyče se postaví mladý Turnbull.foto: ČTK/AP

„Chelsea je favoritem a tlak na ni vyvíjený je a bude obrovský. A každou minutou, kdy nedá gól, se bude stupňovat. Však jsem také Drogbovi říkal, že s námi budou mít velké problémy a že by museli podat nejlepší výkon v sezóně, aby nás porazili,“ prozradil Eto´o, že si domácím kanonýrem Didierem Drogbou před utkáním popovídal a snažil se ho vykolejit.

Drogba: Emoce ano, nostalgie nikoli

Hráči Chelsea se ale vyvést z míry nenechají, i když přiznávají, že zápas proti bývalému trenérovi pro ně bude mít zvláštní příchuť. „Zažili jsme spolu spoustu krásných věcí, nádherných momentů a vítězství, ale teď uděláme všechno, abychom vyhráli, postoupili a Mourinha a jeho Inter vyřadili,“ přiznal právě Drogba, že zápas Chelsea s Interem bude sice plný emocí, ale nostalgie a vzpomínky půjdou stranou.

„José tady vyhrál dva tituly, což je samozřejmě důvod, proč je na Stamford Bridge tak populární. Ale to už je minulost, protože teď máme nového trenéra a nové mužstvo a chceme Ligu mistrů vyhrát,“ přidal se německý legionář Ballack, který hrál v Chelsea pod Mourinhem rok.

Ancelotti: I gól v poslední minutě nám stačí

S novým mužstvem až tak docela pravdu nemá, neboť portugalský kouč trénoval v Chelsea s výjimkou Anelky a Ivanoviče všechny hráče tvořící současný kádr. Právě tato dokonalá znalost všech soupeřových fotbalistů, slabých i silných stránek Chelsea, by měla být pro Mourinha obrovskou výhodou.

„Vím o Chelsea úplně všechno, náš první osmifinálový zápas jsem viděl sedmkrát. Jsme dokonale připraveni, abychom postoupili,“ je si úspěchem jistý Mourinho.

„I my jsme nachystáni, ani nás nemůže Inter překvapit. Nepoženeme se bezhlavě do útoku, abychom rychle vstřelili gól, protože nám úplně postačí, když vstřelíme branku v poslední minutě,“ odpověděl mu Carlo Ancelotti, jehož týmu i výhra 1:0 k postupu stačí.

Zápas mezi Chelsea a Interem se hraje od 20.45, sledovat ho můžete na ČT 4 a v on-line reportáži i na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články