Hlavní obsah

VIDEO: Ruský bohatýr Necid: Teď chci Barcelonu a pak si zahrát finále Ligy mistrů

Stal se hrdinou. Ruským fotbalovým bohatýrem, jak českého legionáře ve službách CSKA Moskva Tomáše Necida a jeho spoluhráče nazval po vítězství v Seville a postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů trenér armádního celku Leonid Sluckij. Právem, protože právě Necidův první gól ovlivnil vývoj odvetné osmifinálové partie a otevřel Rusům cestu k historickému postupu mezi posledních osm týmů Champions League. „Jsem nevýslovně šťastný,“ svěřoval se Necid ruským novinářům.

Foto: Denis Sinjakov, Reuters

Tomáš Necid (vpravo) z CSKA Moskva v utkání proti Seville.

Článek

Musíte být v samém fotbalovém nebi. Porazili jste Sevillu na jejím hřišti, postoupili do čtvrtfinále, navíc jste vstřelil důležitý gól...

Samozřejmě že jsem navýsost spokojený. Vítězstvím a postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů jsme začali psát historii CSKA na mezinárodní scéně a navíc se nám nabízí příležitost hrát v dalších fázích soutěže ještě důležitější a významnější zápasy.

Takže naznačujete, že váš ruský tým může v tažení Ligou mistrů dál pokračovat?

Je obtížné dívat se dopředu a odhadovat naši další cestu. Jen podívejte – Real Madrid a Chelsea, dvě mužstva považovaná za favority Ligy mistrů, už v soutěži skončila a my pokračujeme.

Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva oslavuje vstřelený gól v odvetném duelu osmifinále Ligy mistrů na hřišti Sevilly.foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Paul White

A pokračovat samozřejmě chcete dál...

Jsem přesvědčen, že jsme schopni dojít až do finále Ligy mistrů.

Jenže cesta do finále je ještě dlouhá, nejprve si musíte poradit se soupeřem, kterého potkáte ve čtvrtfinále. Koho byste si přál?

Nebyl bych proti, kdyby nám los přidělil Barcelonu. Jednak proto, že bych si moc rád chtěl zahrát na Nou Campu, ale vlastně i proto, že se CSKA proti španělským mužstvům mimořádně daří. Co jsem slyšel, ani jeden zápas jsme s nimi v posledních letech neprohráli.

Teď i vaším přičiněním, protože gól, který jste v Seville vstřelil zkušenému domácímu gólmanovi Palopovi byl parádní a ze všech stran na něho zaznívala chvála...

Dostal jsem parádní přihrávku od Hondy a pak už jen stačilo obtočit se kolem Dragutinoviče a zamířit k tyči. Trefa to byla přesná a španělský brankář neměl šanci. Jen škoda, že jsem nevyužil další příležitosti, jež se mně nabídly. Snad příště. Třeba právě proti Barceloně.

Reklama

Související témata: