Hlavní obsah

Rosického Arsenal zbrojí na mimozemšťana Messiho a navrátilce Henryho

PRAHA

Nejpikantnější možný duel čeká kapitána české fotbalové reprezentace ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Tomáš Rosický nastoupí se svým Arsenalem proti Barceloně, která představí nejen momentálně nejlepšího hráče světa Messiho, ale také dlouholetého střelce „Kanonýrů“ Henryho. Tomáš Necid si pak s CSKA Moskva zahraje na Interu Milán.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Radost fotbalistů Barcelony Lionela Messiho (vlevo) a Zlatana Ibrahimoviče.

Článek

Je nepolapitelný jako fotbalista z jiné planety. Barcelona samozřejmě z neskutečné formy Lionela Messiho profituje a ozývají se hlasy, že Argentinec už je lepší, než býval jeho legendární krajan Diego Maradona. „Díky za takovou chválu, ale srovnání s Maradonou nemohu přijmout. I kdybych hrál milión let, nikdy se k němu nepřiblížím. Je to nejlepší hráč všech dob, já se s ním ale nechci měřit. Rád bych dokázal něco významného ve své vlastní kariéře,“ vyhlásil Messi.

Vykládejte to však Wengerovi... Kouč Arsenalu musí před prvním duelem čtvrtfinále Ligy mistrů vyřešit zásadní problém: Jak uhlídat Messiho?! „V některých případech by mohlo fungovat osobní bránění. Ne však proti Barceloně, kde bychom museli hlídat více hráčů. Pak bychom se totiž mohli dostat do situace, že budeme dělat chyby jen z toho, že budeme sledovat fotbalisty soupeře,“ láme si Arséne Wenger hlavu nad Messim, který v posledních sedmi kolech španělské ligy zaznamenal 11 gólů.

Henry se poprvé vrací jako soupeř

Do bitvy by kouč měl vypustit i českého špílmachra Tomáše Rosického. Hlavním příběhem zápasu však bude návrat útočníka Thierry Henryho. Na Emirates Stadium se v dresu Barcelony představí kanonýr, který za dlouhých osm let v dresu Arsenalu nasázel rekordních 226 gólů. V létě 2007 Francouz kývl na nabídku Barcelony a téměř po třech letech se tedy vrací na „místo činu“.

„Zápas vnímám jako velmi emocionální, ale nesnažím se kolem toho dělat velký rozruch. Bude to pro mě určitě specifický duel. Před čtvrtfinálovým losem jsem si přál, abychom nedostali Arsenal. Teď je to však realita a já to tak musím brát. Pokud dostanu šanci, udělám vše pro to, abychom dosáhli co nejpřijatelnější výsledek,“ prohlásil Henry. V předpokládané základní sestavě nefiguruje. V poslední době je ovšem ve formě, a tak je velmi pravděpodobné, že ho kouč Guardiola nasadí jako střídajícího žolíka.

Pro Arsenal je čtvrtfinále ideální možností k odplatě za smolnou porážku ve finále Ligy mistrů v roce 2006...

Inter se vidí v semifinále. Co na to Necid?

Druhý středeční duel má jasného favorita v Interu Milán, který na San Siru hostí CSKA Moskva. Rusové se zřejmě zaměří na tuhou defenzivu a na hrotu by měl operovat osamocený český reprezentant Tomáš Necid. Portugalský kouč José Mourinho minule vyřadil „svoji“ Chelsea a teď hodlá posunout Inter do jeho prvního semifinále Ligy mistrů od roku 2003.

Naopak CSKA se vůbec poprvé představí ve čtvrtfinále milionářské soutěže. Moskvané chtějí navázat na překvapení, o něž se postarali v osmifinále. „Inter byl pravděpodobně velmi šťastný, když mu los přisoudil právě nás. Myslím, že už přemýšlejí o semifinále, a to by nám mohlo vyhovovat. Také Sevilla byla velmi sebevědomá - a kde je teď?“ rýpl si obránce Vasilij Berezuckij.

Středeční program (začátky ve 20:45):
Arsenal Londýn - FC Barcelona (ČT2), rozhodčí Busacca (Švýc.),
Inter Milán - CSKA Moskva (Nova Sport), Webb (Angl.).

Reklama

Související témata: