Hlavní obsah

Barcelona ostudně promrhala vedení na Arsenalu, Inter porazil Necidův CSKA

PRAHA

Co je fotbalistům Barcelony platné, že ve středečním úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Arsenalu mohli dát i sedm gólů, když nakonec ztratili vedení 2:0 a remizovali 2:2. Český reprezentant Tomáš Rosický se z lavičky na trávník nepodíval. Ve druhém duelu porazil Inter Milán moskevský CSKA 1:0. Tomáš Necid odehrál v dresu hostí celý zápas.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Forvard Barcelony Zlatan Ibrahimovič (vzadu) tísněný Vermaelenem střílí na branku Arsenalu.

Článek

Ne Arsenal, ale Barcelona od úvodní minuty působila jako by byl Emirates Stadium jejím domácím stánkem. Katalánci na půdě Kanonýrů rozjeli neskutečný kolotoč, když už během první čtvrthodinky mohli hostitelům nasázet čtyři góly. Domácí, u nichž začal utkání jen lavičce český reprezentant Tomáš Rosický, mohli děkovat jen brankáři Almuniovi, že se skóre na světelné tabuli neměnilo.

Španělský gólman Arsenalu postupně v čase od 14. do 18. minuty vychytal jasný gól Ibrahimovičovi, Xavimu, Busquetsovi a nakonec i hlavičku Piqueho. V tu chvíli byli Kanonýři zralí na ručník. Postupem času se ze hry na jednu branku ale oklepali a dali o sobě také vědět. To když zpoza vápna zkoušel překvapit Valdese Nasri.

Ač před utkáním drželi Kanonýři skvělou bilanci vítězství ve všech domácích zápasech v letošní pouti Ligou mistrů, málokdo by si po úvodní fázi středečního duelu vsadil, že Wengerovi svěřenci svou sérii prodlouží i nyní. Natož když ještě neskončila první půle a hlavní kouč domácích musel vinou zranění stáhnout ze hřiště vedle Aršavina i Gallase.

Pokud hosté nebyli ve svých šancích efektivní v první půli, vynahradili si to v té druhé. Konkrétně Zlatan Ibrahimovič byl hned ve 46. a pak i v 59. minutě k nezastavení a dvěma úspěšnými zásahy ukolébal své spoluhráče, které trochu probral až o deset minut později střídající Walcott, jenž po průniku do vápna snižoval na 1:2. Barcelona však i toto varování nebrala vážně, a tak přišel další trest. Pět minut před koncem dostal červenou kartu ve vápně Puyol za faul na Fabregas. Postižený pak sám penaltu proměnil a stanovil tím konečné skóre na 2:2.

Útočník CSKA Moskva Tomáš Necid v souboji s Walterem Samuelem z Interu Milán.foto: ČTK/AP/Luca Bruno

Zatímco v Londýně česká stopa patrná nebyla, jinak tomu bylo na San Siru. Tam se proti domácímu Interu Milán postavil v útoku moskevského CSKA i ex-slávista Tomáš Necid. Ten se v první půli narozdíl od hráčů soupeřova týmu nedokázal prosadit do gólové akce. Jinak tomu bylo ale u domácích fotbalistů. Po dvaceti minutách mohl otevřít skóre Pandev, stejně ale jako později Milito, svou šanci proměnit nedokázal.

To už se nedá říci o situaci z 65. minuty, kdy se mezi střelce zapsal druhý jmenovaný. Útočník Interu dokázal zužitkovat tlak vlastního týmu, prokličkoval se mezi hostujícími obránci a střelou k tyči nedal Akinfejevovi šanci. V závěru zápasu mohli domácí stav skóre ještě navýšit, bohužel pro ně se tak už ale nestalo.

Středeční čtvrtfinále Ligy mistrů, první zápasy:
Arsenal - Barcelona 2:2 (0:0)
Branka: 69. Walcott, 85. Fabregas z pen. - 46., 59. Ibrahimovič.
Inter Milán - CSKA Moskva 1:0 (0:0)
Branka: 65. Milito.

Reklama