Hlavní obsah

LM: Bayern přehrál v úvodním semifinále Lyon, jediný gól zařídil Robben

MNICHOV/PRAHA

Fotbalisté Bayernu Mnichov přehráli ve středečním úvodním semifinálovém duelu Ligy mistrů Olympique Lyon 1:0 a do odvety, která se hraje v úterý ve Francii, půjdou v lepší pozici. Jediný gól utkání zařídil v 69. minutě dalekonosnou střelou Arjen Robben, oba týmy dohrály zápas v deseti.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Arjen Robben z Bayernu Mnichov oslavuje vstřelenou branku v úvodním semifinálovém duelu Ligy mistrů proti Lyonu.

Článek
Fotogalerie

Hráči Lyonu se probojovali do semifinále prestižní soutěže poprvé v klubové historii a svou premiéru si okořenili autobusovým přesunem do Mnichova kvůli omezenému leteckému provozu v Evropě. "Cesta autobusem ve mně vyvolala vzpomínky na mládí v Brazílii," řekl obránce Cris k téměř tisícikilometrové cestě. I proto se Olympique pasoval spíše do role outsidera, i když z posledních sedmi utkání v Lize mistrů proti německým klubům pětkrát zvítězil. Jedinou porážku si ovšem připsal před rokem a čtvrt právě s Bayernem.

Domácí si před středečním duelem zastříleli v bundesligovém utkání proti Hannoveru, jemuž nadělili sedm branek, a také v opatrném úvodu semifinálového zápasu měli mírně navrch. Blízko gólu byl ve 13. minutě Schweinsteiger, jeho hlavička po rohovém kopu se ale zatočila mimo brankový prostor. Na druhé straně pálil po standardní situaci nebezpečně Ederson, domácí obrana ale vytlačila prudkou ránu do zázemí.

Místo gólů počítaly nabité tribuny mnichovské Allianz Arény domácí ztráty. Pranjič po žluté kartě získal jistotu místa na tribuně v odvetném utkání a vedle chorvatského útočníka usedne také Franck Ribéry, který v závěru poločasu zajel do Lisandra a italský sudí Rosetti bez milosti vytáhl červenou kartu.

Italský sudí Rosetti vylučuje Francka Ribéryho z Bayernu Mnichov (druhý zleva) v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů proti lyonu.foto: Reuters/Michaela Rehle

Domácí přesto zahájili úvod druhé půle aktivně a Pranjič řádně protáhl hostujícího gólmana dělovkou mířenou na horní roh. Nedlouho po začátku druhé části se ovšem síly na trávníku vyrovnaly, v 53. minutě musel po druhé žluté během tří minut předčasně do kabin Toulalan.

Bayern pokračoval v aktivitě. Robben měl blízko k otevření skóre v 61. minutě, křižnou přízemní střelou ale namířil jen těsně mimo tyč, Gomez o chvíli později hlavičkoval přímo do brankáře Llorise. Rostoucí tlak domácích přinesl ovoce v 69. minutě, kdy si Robben svým typickým způsobem potáhl míč na střed a prudkou ranou daleko za hranicí šestnáctky propálil s přispěním lehké teče Müllera gólmana hostí. Domácí vstřelený gól nabudil a Lyon byl nakonec rád, že odjížděl domů jen s jednobrankovou ztrátou.

Liga mistrů, semifinále - 1. zápas
Bayern Mnichov - Olympique Lyon 1:0 (0:0)on-line
Branka: 69. Robben. Rozhodčí: Rosetti - Calcagno, Ayroldi (všichni It.). ŽK: Pranjič - Toulalan, Bastos. ČK: 37. Ribéry - 54. Toulalan.
Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Contento - Robben (85. Altintop), Schweinsteiger, Pranjič (63. Gomez), Ribéry - Müller - Olič (46. Timoščuk).
Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Ederson (70. Bastos), Gonalons, Pjanič (55. Makoun), Källström, Delgado (79. Govou) - Lisandro López.

Reklama

Související témata: